Lonen zullen stijgen in 2015

2014 was geen slecht jaar voor België. De focus lag op herstel en dat vertaalde zich in meer aanwervingen in verschillende sectoren, maar ook naar een vruchtbaar klimaat voor loonsverhogingen.

21 januari 2015

Delen

2014 was een goed jaar voor aanwervingen. Zowel in de productiesector als in de retail-, diensten-, en de bankensector werden een hoop functies ingevuld. Een positieve trend waarvan wordt gehoopt dat deze zich ook in 2015 zal verderzetten.

Verschuivende focus

In 2014 besloten veel bedrijven om niet meer alleen volop in te zetten op bezuinigingen, een mentaliteit die was blijven hangen in de nasleep van de crisis. Integendeel, in 2014 kozen bedrijven – hoewel soms nog voorzichtig – voor investeringen, ook in menselijk kapitaal.

Volgens de jaarlijkse Robert Walters Global Salary Survey lag de focus in de eerste semester vooral op het invullen van senior functies. In de tweede helft van het jaar werd er vooral geïnvesteerd in het aannemen van kandidaten voor mid-level functies.

Verwachtingen 2015 : Strijd om talent

Ook in 2015 heeft men positieve verwachtingen over het stijgende aantal aanwervingen in verschillende sectoren. De grootste bezorgdheid blijft de juiste persoon op de juiste plek, doordat er volgens het onderzoek van Robert Walters een gebrek blijkt te zijn aan talent. Dit tekort zou wel eens kunnen leiden tot een hevige strijd om de beste kandidaat.

“Voor het eerst in 5 of 6 jaar zagen we dat bedrijven ‘start-bonussen’ aanboden, net als salarisverhogingen van 10-15% voor mensen die van job veranderden. In 2015 zullen de salarissen waarschijnlijk dus stijgen,” legt Antoine Biot, directeur van Robert Walters België uit. “Wij adviseren Belgische werkgevers om flexibeler te zijn in hun aanpak en rekruterings- en retentiestrategie. Rekruteerders zullen sneller moeten handelen en concurrerende salarispakketten moeten aanbieden indien ze de beste kandidaten willen aantrekken. Het aanbieden van een betere werk-privé balans, thuiswerk en opleidingsmogelijkheden zijn van vitaal belang bij het bepalen van de retentiemaatregelen in het komende jaar.”

IT

De vraag naar IT-experts is groot. Vooral IT-professionals die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van toepassingen, infrastructuur, big data en cloud-oplossingen zijn gegeerd. Er wordt dan ook verwacht dat er een hevige strijd zal woeden om IT-talent, en dan vooral ontwikkelaars en SAP-consultants.

Bedrijven zullen niet terugschrikken om expertise in deze velden en kennis van de nieuwste technologieën financieel te belonen.

Engineering en Supply chain

In 2014 was er vooral veel vraag naar QSHE (Quality, Safety, Health & Environment) professionals doordat er meer nadruk werd gelegd op juridische eisen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook in 2015 zal hier waarschijnlijk vraag naar blijven.

Verder blijven bedrijven ook op zoek naar kandidaten die zowel technisch sterk onderbouwd zijn, als ook een sterk commercieel inzicht bezitten. Het is de combinatie van technische expertise en deze in-demand vaardigheden die kandidaten onderscheiden. Sollicitanten die deze kwaliteiten combineren, zullen makkelijker een loonsverhoging kunnen bemachtigen.

Commerciële en industriële sector

Ook in deze sectoren wordt er minder gedacht aan bezuinigen en meer aan investeren. Innovatie staat tevens hoog op de to-do lijst. Daar valt ook het veranderen van bestaande (en vaak verouderde) strategieën onder. Er wordt dan ook een verhoogde vraag naar Business Controllers, interne auditors en Finance Managers opgetekend. In 2015 zal de vraag naar ervaren drietalige kandidaten met soft skills (persoonlijke, emotionele en sociale en intellectuele vaardigheden : EQ) bovendien hoog blijven. Er wordt verwacht dat er een lichte loonsverhoging in het verschiet ligt voor getalenteerde kandidaten.

Banken- en financiële sector

De bankensector deed het goed. In 2014 steeg vooral de vraag naar front office en sales profielen, vooral in de private banking sector en het vermogensbeheer. Voor 2015 wordt er verwacht dat de financiële sector zal inzetten op het versterken van hun key-management posities en dat er vooral zal geïnvesteerd worden in ‘business transformation’ en regelgeving. Ook de vraag naar Risk Managers en compliance en audit experten zal ongetwijfeld blijven stijgen. Al deze profielen bevinden zich met andere woorden in een goede situatie om te onderhandelen over een hoger loon.

HR

Ook in Human Resources werd er een verschuiving opgetekend. Zo was er in 2014 een grotere vraag naar generalisten dan specialisten. Bedrijven kijken meer naar business planning en strategie. Ze willen meer investeren in het versterken van hun loopbaanontwikkelingsbeleid.

Als we de huidige economische situatie bekijken, kunnen we stellen dat de economie de komende tijd vooral zal verbeteren. Een fenomeen dat het vertrouwen van kandidaten en personeel aanwakkert. Hierdoor is het voor bedrijven aan te raden om te investeren in retentiemanagement, zodat ze over enkele jaren geen last hebben van een plotse brain drain. Voor bedrijven is het dus interessant om te investeren in manieren om hun personeel te blijven boeien en te binden aan hun bedrijf.

Interim Management

Deze economische opflakkering heeft voor een shift gezorgd in de mentaliteit van professionals. Ze hebben meer vertrouwen in de markt en daarbij horende carrièremogelijkheden. Ze gaan bewust op zoek naar meer flexibiliteit en nieuwe uitdagingen in hun loopbaan. Zo bleken meer en meer professionals over te stappen van voltijds, stabiel werk naar interim management opdrachten. Deze trend komt vooral voor in de IT- en HR- sector, maar ook in project- en program management. In 2015 zal vooral de vraag naar Project Managers met een technische achtergrond en HR interim managers stijgen.

 

(sjv) – Bron : Robert Walters België 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.