De 8 meest aantrekkelijke bedrijven voor hoge profielen

Een onderzoek van het HR-adviesbureau Ebbinge & Company toont aan dat McKinsey & Company de meest aantrekkelijke werkgever is bij 'high potentials' met 0-5 jaar werkervaring. Hiermee wint het consultancybedrijf de Talent Magnet Award (TMA) 2013.

15 mei 2013

Delen

high potential ladder

Uit het onderzoek, dat de loopbaankeuzes en -voorkeuren bij meer dan 3.000 high potentials met 0-5 jaar werkervaring trachtte te achterhalen, komen 8 bedrijven naar voren uit verschillende sectoren als 'meest aantrekkelijke werkgever'. De winnaars zijn:

  • McKinsey & Company - Strategie consultancy
  • Accenture - Operational consultancy
  • BNP Paribas Fortis - Financial services
  • Umicore - Industrie
  • Electrabel - Energie
  • Procter & Gamble - FMCG
  • Google - Media/telecom/technologie
  • Deloitte - Audit

High potential?

In de studie werd een ‘high potential’ gedefinieerd als 'iemand met goede studieresultaten aan de universiteit (minstens onderscheiding tijdens master) die daarnaast bovengemiddeld actief is in nevenactiviteiten'.

De deelnemende high potentials gaven uitdaging, ontwikkelkansen, salaris en collega's aan als belangrijkste criteria voor de keuze van een werkgever. Vrouwen vinden het contact met collega's belangrijker dan mannen, die op hun beurt de reputatie van het bedrijf en salaris belangrijker achten.

Verschil mannen vs. vrouwen

Het onderzoek toont ook aan dat er reeds aan de start van de carrière grote salarisverschillen heersen tussen mannelijke en vrouwelijke high potentials. Het gemiddelde startloon bij vrouwen ligt rond de 2.500 euro, terwijl deze bij mannen 2.750 euro bedraagt. Gedurende de verdere loopbaan blijft het verschil steeds aanhouden.

(nm) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.