Colt-medewerkers fietsen van Amsterdam naar Frankfurt voor het goede doel

550 kilometer. Die afstand leggen 69 medewerkers uit 11 landen van IT-dienstenbedrijf Colt af per fiets tussen 5 en 8 september. Voor het goede doel trappen ze van Amsterdam naar Frankfurt. “Werknemers kunnen mekaar sponsoren, Colt verdubbelt het bedrag”, zegt hr-manager Nathalie Verhaert.

5 september 2014

Delen

Colt Bike Ride
”Onze werknemers kunnen zelf goede doelen voorstellen die gesponsord worden met de opbrengst van de Colt Bike Ride.” (Nathalie Verhaert, hr-manager Colt Technology Services)

De Colt Bike Ride werd in 2012 bedacht door werknemers van Colt. Het idee was om een internationale benefietactie op poten te zetten ten voordele van lokale goede doelen, in het bijzonder in de steden waar Colt kantoor houdt.

“Het is onze manier om iets te doen voor de maatschappij”, zegt hr-manager Nathalie Verhaert. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij Colt geen loos begrip. “Onze werknemers kunnen zelf goede doelen voorstellen die gesponsord worden met de opbrengst van de Colt Bike Ride.”

3de Colt Bike Ride

Bij Home Reine Astrid uit La Hulpe zien ze het Colt-initiatief graag gebeuren. Dit jaar gaat de Belgische opbrengst van de Colt Bike Ride immers naar het opvangtehuis voor jonge kinderen met een moeilijke thuissituatie.

Al gaat het niet alleen om het geld. De Colt-werknemers steken ook zelf de handen uit de mouwen. Voor vrijwilligerswerk krijgen ze zelfs twee dagen betaald verlof per jaar. “Verfraaiingswerken, de tuin onderhouden, … Dat zijn werkjes waar we de organisaties die we steunen graag mee helpen. Maar daar is geld voor nodig. En daarom organiseren we deze week onze derde Bike Ride”, legt Nathalie Verhaert uit.

Minstens 60.000 euro

De derde editie gidst 69 Colt-medewerkers uit 11 landen langs veilige fietswegen van Amsterdam naar Frankfurt, twee steden met een Colt-kantoor. Op vier dagen zullen de getrainde, en in sommige gevallen iets minder getrainde, fietsers 550 kilometer afleggen. “Tijdens de voorbereiding waren er vragen over de gemiddelde snelheid”, lacht Nathalie Verhaert. “Maar het is wel degelijk de bedoeling dat we als team vertrekken en als team de finish bereiken, en natuurlijk geldt dat deelnemen belangrijker is dan winnen.”

Aan de eerste editie van de Colt Bike Ride, in 2012, namen 16 werknemers deel. Zij fietsten van Londen naar Parijs. In 2013 waagden dertig werknemers zich aan de tocht van Parijs naar Amsterdam. Samen brachten die ritten 60.000 euro op. “Dat is het bedrag dat we dit jaar minimaal willen binnenhalen”, zegt Nathalie Verhaert.

450 euro sponsoring

Elke deelnemende Colt-medewerker engageert zich om minstens 450 euro sponsoring te vinden. “Meestal zullen het collega’s zijn die sponsoren, maar werknemers kunnen ook aankloppen bij familie, vrienden en kennissen, of bij commerciële partners.”

Met een website die het opzet van de Colt Bike Ride uitlegt, helpt het bedrijf zijn werknemers om sponsors te overtuigen. Nathalie Verhaert: “We voelen dat het enthousiasme jaar na jaar toeneemt. Daar willen we maximaal gebruik van maken. Volgend jaar hoop ik dat we een aankomst in Brussel hebben.”

Colt Bike Ride 

(wv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.