'Ik ga voor steeds hogere functies'

Dat je het niet altijd op een ander hoeft te zoeken, weet Marina Kanamori als de beste. Haar ruime interesse leverde haar bij KBC op negen jaar tijd drie heel verschillende jobs op. Een interne jobhopper dus, en daar schaamt ze zich zeker niet om.

22 december 2008

Delen

"Toen ik in 1999 begon bij KBC wist ik al dat ik niet van plan was voor altijd in die eerste job te blijven. Ik startte er op de vertaaldienst en zag dat echt als een opstapje voor een bredere functie", vertelt Marina zonder blozen. "Omdat ik er allerlei documenten moest vertalen, leerde ik snel wat er allemaal in een bank gebeurt. Maar ik had mijn zinnen gezet op een iets uitdagendere job."

Na een paar jaar als vertaalster gewerkt te hebben, zag en nam Marina de kans om intern door te groeien. KBC riep immers een nieuwe functie in het leven. "Ze zochten iemand om de communicatie te verzorgen rond CSR, corporate social responsibility. Ik was meteen geïnteresseerd want dat betekende voor mij een stap vooruit", zegt ze. "Ik ben er dan ook actief achteraan gegaan. Uit mijn vorige job had ik immers inhoudelijk alles gehaald wat er voor mij uit te halen viel."

Netwerk is belangrijk

Na zich een viertal jaar met duurzaamheid te hebben beziggehouden, vond Marina het echter stilaan tijd voor iets anders. En weer ging ze het daarvoor niet ver zoeken. "Bij KBC staan er op het intranet bijna elke week nieuwe jobaanbiedingen. Tegelijkertijd probeerde ik ook via netwerking binnen de bank te weten te komen waar er een interessante plaats zou vrijkomen. Zo'n netwerk is erg belangrijk om af te tasten welke opportuniteiten er zich voor jouw profiel voordoen", merkt Marina op.

Heeft ze dan geen schrik om het negatieve imago van 'jobhopper' opgekleefd te krijgen? "Bij mijn werkgever heb ik daar toch nog geen negatieve reacties op gekregen. KBC heeft overigens een erg open mutatie- en doorgroeicultuur en stimuleert medewerkers om actief te blijven op de interne arbeidsmarkt. Het is toch een voordeel om af en toe binnen je bedrijf te veranderen? Zo leer je de organisatie immers beter kennen en verruim je je blik op de bedrijfsactiviteiten. Voor de werkgever is het trouwens belangrijk om te kunnen beschikken over medewerkers met een rijke ervaring", werpt Marina op.

Inmiddels heeft ze zo haar derde job bij KBC aan de haak geslagen. "Begin volgende maand begin ik met operationeel risicobeheer." Maar ook nu sluit ze niet uit dat er ooit nog andere carrièremogelijkheden opduiken. "Daar ben ik te nieuwsgierig voor. Gelukkig zijn er binnen de grote KBC-groep altijd mogelijkheden om een ervaring rijker te worden."

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.