Werkplek
Vorige

1 van 575

Volgende

Werken op Spa-Francorchamps: F1 vanop de eerste rij

26 augustus 2010
Dit weekend komt het F1-circus naar België. Kunnen gewone stervelingen zoals u en ik op het racecircuit gaan werken en handjes schudden met Hamilton of oude krijger Schumacher?
Paddock, Spa-Francorchamps

Wij lieten onze nieuwsgierigheid de vrije loop en stapten met Press Officer Luc Willems te voet over het – toen nog - verlaten circuit van Spa-Francorchamps.

Hoeveel mensen zullen er werken zondag tijdens de F1-race?

Tegen de 1.500: pistecommissarissen, een medische dienst, interventiewagens, paddock verantwoordelijken, security, parkingwachters … De 300 à 500 mensen van de catering heb ik dan nog niet eens meegerekend, en de parking zelf wordt uitgebaat door plaatselijke sportclubs en jeugdbewegingen. Voor een F1-race is veel volk nodig.

Hebben jullie die mensen allemaal vast in dienst?

Nee, gelukkig niet … Het grootste deel van het werkvolk op een racedag komt van de organisator. Wij hebben zo’n 45 werknemers in dienst. Op de marketing- en de commerciële afdeling staan 8 mensen in voor het beheer van de wedstrijden en de andere initiatieven in de week. Onze veiligheidsdienst voor de piste bestaat uit 5 man. En dan hebben nog eens zo’n 30 werknemers op de technische dienst: zij onderhouden het circuit en de gebouwen. Tijdens de vakantie hebben we ook 5 à 6 jobstudenten voor technische klusjes.

Welke profiel hebben jullie werknemers?

Dat hangt af van de functie. Op de technische dienst zijn het elektriciens, loodgieters, ververs, schrijnwerkers, tuiniers, lassers etc. Op de marketing- en de commerciële afdeling werken onder meer twee logistieke krachten, een ex-journalist, een boekhouder, een administratieve kracht en iemand met ervaring in het hotelwezen.

Hebben jullie momenteel een vacature?

Ja, voor de veiligheidsdienst op de piste. Heel moeilijk om hiervoor volk te vinden. Het is een heel specifieke job waar geen studies voor bestaan.

Kunnen werknemers die zondag niet moeten werken naar de F1-race komen kijken?

Ja, zij kunnen de race gratis komen volgen dankzij hun speciale badge.

Kunnen zij praten met de F1-racers?

Ja, maar in de praktijk is dat niet zo eenvoudig. F1-piloten zijn heel moeilijk te benaderen.

(mr) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook