Ontslagcijfers bij jongeren breken records
Jonge werknemers nemen steeds sneller ontslag. Welke struikelblokken komen zij tegen? En waarom gooien ze zo snel de handdoek in de ring?
Je wil veranderen van werk of je wil gewoon weg bij je huidige werkgever? Hoe geef je dan je ontslag? Wat doe je best wel en zeker niet bij het geven van je ontslag? Bekijk ons voorbeeld van een ontslagbrief, zodat je er niets vergeet in te zetten.
Download bovendien onze praktische e-gids 'Zelf je ontslag indienen' (pdf), zo zie je zeker niets over het hoofd. Kortom: met de informatie in dit dossier kan je veilig je ontslag nemen.
Jonge werknemers nemen steeds sneller ontslag. Welke struikelblokken komen zij tegen? En waarom gooien ze zo snel de handdoek in de ring?
Hoe snel zeg jij je job op? Sommigen houden het enkele maanden uit, anderen blijven jarenlang loyaal. En wat maakt dat je kiest voor jobhopping?
Sta jij open voor een nieuwe job? De meerderheid van de Belgen alvast wel. Meer dan zeventig procent zou geen 'nee' zeggen tegen een nieuwe job.
De laatste tijd zien we steeds meer ‘ontslagfilmpjes’ die honderdduizenden views krijgen, ook op TikTok. Maar waarom doen mensen dat?
Ben je pas ontslagen? Of ben je van plan om ontslag te nemen? Bereken dan hier je opzegtermijn!
Als je elke dag met tegenzin naar je werk vertrekt, zoek je best een andere job. Zeker bij deze vier signalen...
Quiet quitting, dat kenden we al. Het is de minimale invulling van je job. Maar wat is quiet firing precies?
Wie alleen maar tijdens de betaalde werkuren werkt en uit principe geen overuren maakt, is tegenwoordig een trendsetter. Maar is quiet quitting wel verstandig?
Heel wat werknemers kiezen er bewust voor om hun prestaties tot het absolute minimum te beperken. Het fenomeen heeft ook een naam: quiet quitting.
Het aantal ontslagen staan in ons land op een laag peil. Toch zijn er jaarlijks duizenden die hun ontslag krijgen of nemen. Hoe nemen zij dan afscheid?
Steeds meer bedrijven komen op de proppen met een vertrekpremie. Het geldt als een soort compensatie voor een werknemer bij ontslag of vertrek.
Met deze gids sluit je dit hoofdstuk van jouw leven zo correct mogelijk af...
Het ontslag van een collega kan ook voor jou een onzekere wake-up call zijn… Zit je zélf nog wel op de juiste plek? Doe je je job écht nog graag?
Wat als je na een ontslag wil terugkeren naar je ex-werkgever? Zou je dat wel doen, of denk je er best nog eens twee keer over na? Hoe pak je het aan?
Krijgen wij in ons land ook te maken met ‘The Great Resignation’, zoals in de VS, waar een recordaantal Amerikanen hun veilige job vaarwel wuifden?
Hoe pak je een exitgesprek best aan als je je – wellicht negatieve – feedback wil geven?
Als ik bij het opnemen van mijn ouderschapsverlof mijn ontslag indien en nog 2 maanden ouderschapsverlof te gaan heb, tellen die laatste 2 maanden dan mee bij mijn vooropzeg?
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van wie de opzeg gegeven heeft: de werkgever of de werknemer.
Een tekortkoming op de werkvloer kan zo ernstig zijn dat ze elke verdere samenwerking tussen werkgever en werknemer onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt.
De meeste bedrijven hebben het fout als het gaat om werknemers in dienst nemen en vooral: ze in dienst houden...