Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1044

Volgende
Volgend artikel:

Last van een dipje? Zo geraak je er weer bovenop

Ben jij nog blij met je huidige job? Doe de test

Ben jij nog blij met je huidige job?
Hoe tevreden ben je met je huidige functie? Twijfel je soms of dit wel de job is die je wil blijven doen? Doe de test. Zo achterhaal je meteen of het tijd is om een nieuwe baan te zoeken.

Een onprettige werkomgeving? Volgens verschillende specialisten kan het leiden tot een depressie. De oplossing bestaat. Je moet simpelweg tijdig aan de alarmbel trekken. Weet je niet goed of je ongelukkig bent in je huidige job? Check dan deze acht signalen.

1. Je denkt voortdurend aan je werk

De avonden en weekends zijn er om te ontspannen. Blijf jij tobben over wat er allemaal verkeerd is gelopen op de werkvloer? Dat verhoogt de kans op een depressie. De kunst is om in je vrije tijd echt te leren genieten.

Ontdek: 10 tips om je drukke werkdag ontspannen af te sluiten

2. Uitstapjes met collega’s vreten energie

Een etentje of een avondje stappen met enkele collega’s? Klinkt leuk! Tenzij je niet lekker in je vel zit. Dan voelt het eerder als een verplichting en dan kost het alleen maar energie. Misschien zuigt je huidige baan je wel leeg. Dat is een vaak voorkomende reden om sociale contacten te mijden.

3. Je hebt fysieke klachten

Een depressie is niet enkel een aanval op je mentale welzijn. Het gaat heel vaak gepaard met allerlei pijntjes: maagkrampen, hoofdpijn, … Je weerstand kan zelfs dalen en daardoor word je alleen maar vatbaarder voor andere ziektes.

Last van deze kwaaltjes? Stress kan de oorzaak zijn!

4. Je hebt een kort lontje

Als je ongelukkig bent op het werk, heeft dat ook een effect op je gemoed. Betrap je jezelf weleens op snauwen? Misschien zelfs geheel onterecht? Als je een collega voor iets kleins begint af te blaffen, zit je wellicht niet goed in je vel.

5. Je klaagt en zaagt voortdurend over je baas en/of collega’s

Wie niet helemaal tevreden is met zijn job, klaagt. En zaagt. Niet alleen tegen collega’s, maar ook tegen familieleden en vrienden. Dat lucht tijdelijk misschien heel even op, maar gezond is het niet. Want het berooft je van je mentale kracht.

6. Je zit in een negatieve spiraal

‘Ik krijg nooit de leuke opdrachten’. ‘Ik zal wel geen opslag krijgen.’ Die negatieve gedachten ontstaan in je hoofd als je niet lekker in je vel zit. Het resultaat is een vicieuze cirkel. Het glas is alsmaar vaker halfleeg in plaats van halfvol.

Zit jij in een giftige werkomgeving? Herken de signalen!

7. Uit bed raken is nog moeilijker

Kijk je er elke dag tegen op om naar het werk te gaan? Dan geraak je wellicht moeilijk uit bed. Logisch, want elke stap uit bed is een stap dichter bij je werk.

8. Je prestaties doen er niet zo veel toe

Stel je taken vaak uit? Of is je betrokkenheid ver zoek? Ook dan heb je wellicht de interesse in je werk verloren.

Resultaat?

Kon jij je in geen of slechts weinig van de signalen hierboven beschreven herkennen? Goed zo! Dan doe jij je job nog altijd graag en zit je absoluut op je plaats. Geniet ervan, zoveel je kan! #goforhappy

Waren meerdere signalen hierboven duidelijk herkenbaar? Dan is het een goed idee om stilletjes uit te kijken naar een nieuwe job. En daarbij helpen wij je graag… Ga meteen aan de slag!

Upload je cv en ontvang jobaanbiedingen op jouw maat

(em) - Bron: Business Insider

19 juni 2023
Anderen bekeken ook