Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 505

Volgende
Volgend artikel:

“Onze achtergronden zijn divers, onze drive verbindt ons”

Hoe een nieuwe job zoeken terwijl je werkt? 6 tips

Op zoek naar een nieuwe job.
Nood aan een nieuwe uitdaging? Een job zoeken terwijl je werkt, is niet makkelijk. Je wilt niemand op de tenen trappen in je huidige job, maar je wilt natuurlijk ook genoeg tijd om je droomjob te vinden. Deze tips helpen je ongetwijfeld!

Vind jij je job leuk, maar is het geen echte passie? Misschien is het niet eens de jobinhoud, maar je baas of je collega’s die je niet kunt uitstaan. Hoog tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken.

Go for happy! Start je zoektocht naar nieuw werkgeluk

In de perfecte wereld neem je gewoon ontslag en trek je je plan tot je je droomjob hebt gevonden. Maar er moet natuurlijk ook brood op de plank komen. Om een balans te vinden tussen je huidige baan en je zoektocht naar een nieuwe job, komen deze tips zeker van pas.

1. Je zoektocht naar een nieuwe job hou je best even stil

Je voelt je misschien verplicht om het je baas te vertellen, maar zo geef je hem ook de kans om al een vervanger te zoeken nog voor je zelf iets nieuw hebt gevonden. Vertel dus zo min mogelijk mensen over je plannen, want zelfs je fijnste collega durft weleens een geheim te laten ontglippen.

2. Verwaarloos je werk niet

Zoniet zullen je baas en je collega’s het ongetwijfeld merken dat je met andere zaken bezig bent. Dat kan leiden tot een degradatie of zelfs ontslag.

3. Vraag discretie

Als je baas nog niet op de hoogte is van je zoektocht, vraag dan je potentiële werkgevers om discretie. Het is misschien een beetje vreemd, maar ze gaan het zeker begrijpen. Doe je het niet, dan is de kans groot dat bedrijven een referentie vragen aan je huidige werkgever, waardoor je meteen door de mand valt.

Job zoektocht op kantoor

4. Hou het hoofd koel

Je zult ongetwijfeld telefoontjes tijdens de werkuren krijgen, of zelfs een sollicitatiegesprek moeten doen. Zorg dat je collega’s geen reden krijgen om achterdochtig te worden. Dus neem oproepen enkel aan tijdens je pauze of na de werkuren en plan interviews op je vrije dagen. Als dat niet lukt, leg dan een outfit klaar in je auto en kleed je om in een koffiehuisje in de buurt.

5. Ga niet op zoek naar een job tijdens de werkuren

En gebruik al zeker geen bronnen binnen je huidig bedrijf. Het is niet alleen respectloos naar je werkgever toe, maar de kans dat je betrapt wordt, neemt alleen maar toe. Druk ook je cv niet af op het werk, want als die in verkeerde handen valt, kan dat zware gevolgen hebben.

6. Nieuwe job gevonden? Blijf dan vooral professioneel

Het is zeker niet makkelijk om je baas en collega’s te vertellen dat je weggaat. Doe het dus op de juiste manier: ruim op voorhand voor je vertrek. Stel voor om je opvolger te begeleiden. En werk ook tijdens je laatste dagen even hard, of zelfs nog nets iets harder. Ze zullen je professionele houding erg op prijs stellen.

Lees ook: Hoe zelf je ontslag indienen (e-gids)

(dt/em) - Bron: CareerBuilder

1 oktober 2018

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook