Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 811

Volgende
Volgend artikel:

De 10 vuilste jobs ter wereld

10 signalen dat jij je job beu bent

je job beu?
Je werk maakt een belangrijk deel uit van je leven. Een goede, leuke en uitdagende job draagt bij tot jouw geluksgevoel, daarom kun je maar best de juiste keuze maken.

Zit jouw carrière nog op het juiste spoor of is het tijd voor een professionele switch? Deze 10 signalen wijzen erop dat het tijd is voor verandering!

1. Je schaamt je voor je job

“Wat doe je voor werk?” is één van die typische kennismakingsvragen. Begin jij trots en enthousiast te vertellen over jouw functie in dat leuke bedrijf? Of probeer jij die vraag subtiel te ontwijken en kun je niet vlug genoeg over iets anders beginnen praten? Zoek dan een job waar je wél trots op bent.

2. Je kan er niet 100 % jezelf zijn

Een goede sfeer op de werkvloer of op kantoor geeft jou een goed gevoel. Je voelt je gewaardeerd, kunt er alles bespreken en je bent er helemaal jezelf … of zo zou het toch moeten zijn. Doe jij je elke dag weer anders voor om in het bedrijfsplaatje te passen? Of heb je het gevoel dat je figureert in andermans verhaal? Tijd voor een nieuw verhaal.

3. Je haalt weinig energie uit je werk

Geen enkele werknemer is een Duracell konijn: wie alleen maar energie geeft zonder energie terug te krijgen, houdt het meestal niet lang vol. Wanneer de passie verdwijnt, frustratie verschijnt… Zoek daarom een job die jou energie en plezier geeft.

4. Je kunt je talenten niet benutten

Door je unieke talent op de werkvloer te verzilveren, word je steeds beter. Maar dan moet je die kans wel krijgen natuurlijk… Wie het gevoel heeft dat er meer uit zichzelf te halen valt, zit professioneel niet op de juiste plek.

5. Je fantaseert over een andere professionele toekomst

“Had ik nu maar een andere job…hoe gelukkig zou ik me dan wel niet voelen?” Wie zich dat voor/tijdens/na de werkuren afvraagt, zit met zijn gedachten al ergens anders. Tijd om uit die droom te stappen en werkelijk stappen te ondernemen om van die fantasie realiteit te maken.

6. Je hebt ’s ochtends geen zin om naar het werk te vertrekken

Zie jij ’s ochtends je wekker als grote spelbreker? Zijn er werkelijk zo weinig lichtpuntjes die jouw werkdag oplichten? Meld je je wel eens ziek omdat je het hebt gehad met die job, sfeer of collega’s? Probeer toch wat mooie vooruitzichten te vinden in je werkdag. Vind je er écht geen? Wie zoekt, die vindt… een betere job.

7. Je telt letterlijk af naar het einde van de werkdag

Time flies when you’re having fun, ook op de werkvloer. Wie uit verveling of frustratie voortdurend op z’n uurwerk zit te kijken, beleeft er weinig plezier. Kijk jij op maandag ook al reikhalzend uit naar het weekend? Kan je niet wachten tot het weer vakantie is? Gebruik je eerstvolgende weekend of vakantie dan om een leukere job te zoeken.

8. Je werk-privébalans is uit balans

Een gezonde werk-privébalans is enorm belangrijk. Wie niet kan deconnecteren na het werk, loopt een verhoogd risico op een burn-out of depressie. Probeer een gezond evenwicht te vinden tussen werk en privé: jij en je gezin zullen je eeuwig dankbaar zijn.

9. Je leert niet vaak iets nieuws

Genoeg variatie en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden of kennis aan te leren, zorgt ervoor dat de job boeiend blijft. Hierdoor blijf je mentaal fris aan de slag en ga je beter presteren. Ziet elke werkdag er hetzelfde uit of is jouw functie gewoon saai? Word wakker en solliciteer voor een boeiende job.

10. Je denkt alleen nog maar aan het loon

Werken is meer dan geld verdienen alleen. Stel jezelf de vraag of je diezelfde job ook nog zou uitoefenen aan een lager loon. Zorg ervoor dat je een job hebt die je plezier, energie én een degelijk loon oplevert.

Tijd voor een nieuwe job!

Herken jij jezelf in bovenstaande 10 signalen? Dan is de kans groot dat jij je huidige job beu bent. Het leven is al zo kort, waarom nog blijven hangen in een foute carrière? Neem het heft in eigen handen, bekijk de keuzemogelijkheden en onderneem actie. Start je zoektocht hier! Het kan het begin zijn van een nieuwe professionele carrière vol plezier, voldoening, waardering en een passend loon.

(mr)

Met dank aan loopbaancoach Annelies Quaegebeur voor de tips. Annelies Quaegebeur is oprichtster en bezielster van A-Lissome, een organisatie die gemotiveerde professionals begeleidt die op een of andere manier worstelen met hun (loop)baan. Twijfel je of je in de juiste job zit en wil je graag wat duidelijkheid? Doe dan hier de loopbaantest.

6 augustus 2020
Anderen bekeken ook