Jaarlijkse vakantie Vorige

1 van 150

Volgende

Meer stress na vakantie

Vier op tien werknemers verschijnen na hun zomervakantie meer gestresseerd op het werk dan ze vertrokken zijn. Dat is de conclusie van het Institute of Leadership and Management (ILM).

3 augustus 2010

Delen

stress

Naar verluidt maakt 90 procent zich vooraf al zorgen over de berg e-mails die hen – eenmaal terug op kantoor – te wachten staat. Daarom blijft één op drie werknemers volgens het ILM-rapport ook tijdens zijn verlof gewoon doorwerken, om een overload aan werk achteraf te voorkomen.

Zo’n 80 procent controleert regelmatig zijn werkgerelateerde e-mails, al of niet via een mobiele telefoon, terwijl bijna de helft telefoonoproepen beantwoordt en één op tien tijdens zijn verlof zelfs fysiek naar kantoor gaat.

Vakantie = verleden tijd

De onderzoekers geven tegenover de Britse krant The Telegraph aan dat een complete breuk met de werksituatie tijdens de zomervakantie tot het verleden behoort.

Het kost werknemers gemiddeld twee dagen vooraleer ze op hun vakantie het werk achter zich hebben gelaten, zo blijkt. Maar sommigen doen er een volledige week over om zich te ontstressen.

(kv) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?