Rires & Plaisirs: Ieder diertje zijn pleziertje

Iedere weekdag opent ’s middags in de Onderrichtsstraat, vlakbij het Koninklijk Circus in Brussel, Rires & Plaisirs de deuren. De wat kitscherige neonlampjes die het verder erg klassieke interieur sieren, zijn - anders dan de naam van het etablissement zou kunnen doen vermoeden - niet roze maar blauw en vormen samen de lettercombinatie R&P.

14 oktober 2010

Delen

Rires & Plaisirs in Brussel
Rires & Plaisirs
Onderrichtsstraat 55
1000 Brussel
www.riresetplaisirs.be

Score 3 / 5

Aan de bakstenen muren hangen ontelbare ouderwetse keukenspullen, van passe-vites (of roerzeven, om puree of appelmoes te maken) over wafelijzers, gardes, taartvormen en vleessnijmachines tot voorwerpen die mensen van mijn generatie nergens meer kunnen thuisbrengen. Het pronkstuk in de verzameling blijkt een prachtige antieke weegschaal te zijn.

Artisanale pasta

Een van de muren is volledig behangen met oude portretfoto’s. De boodschap is duidelijk: wat je hier op je bord krijgt, is misschien niet bijster vernieuwend maar wel eerlijk en degelijk. In dit restaurantje, ideaal voor een zakenlunch maar ook zeer geschikt om informeel te tafelen, vertoont de menukaart overwegend Italiaanse tinten. Vooral de artisanale pasta trekt daarbij de aandacht.

Iedere middag – de zaak is van maandag tot vrijdag tussen twaalf en half drie geopend – kan je hier een keuze maken uit vijf voorgerechten en vijf hoofdgerechten. Wie enkel een hoofdgerecht wil, betaalt 9 euro. Voor 12,50 euro krijg je er ook een voorgerecht bij.

Kwistig met look

De authentieke gerechten zijn erg lekker maar wel behoorlijk zwaar. De hachis (gehakt met tomaat en spinazie) blijkt wat te zout en voor de tagliatelli met zeevruchten sprong men naar zuiderse gewoonte erg kwistig om met look. Zo erg is dat niet, maar wie na de lunch nog wel wat werk te verzetten heeft, doet het toch maar beter rustig aan.

Rires & Plaisirs in Brussel Rires & Plaisirs in Brussel

Het is vanmiddag aangenaam druk in de zaak. Dat Rires & Plaisirs in het politieke hart van Brussel gelegen is, bewijzen ook de vier cameramannen die hier van hun middagpauze genieten. Met een heerlijke schotel voor je neus lukt genieten dan ook goed in dit gezellige en warme decor.

Waar?


Grotere kaart weergeven       

(mo)      

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?