Meer aanwezig op kantoor = meer kans op promotie
We begrijpen het: thuiswerken is aangenaam. Toch is er ook een keerzijde aan de medaille. Want wie vaker thuiswerkt, heeft minder kans om promotie te maken.
Iedereen ontvangt elke maand zijn/haar loonbrief. Maar begrijp je ook alles wat er op je loonfiche staat? Wil je graag je loonbrief eens helemaal verklaard zien? Hoeveel blijft er netto van jouw brutoloon over? Wil jij je loonbrief liever elektronisch ontvangen? Alles wat je over je loonbrief moet weten, vind je in dit handige dossier.
Download zeker ook onze complete e-gids: 'Alles wat je moet weten over je loonpakket' (pdf).
We begrijpen het: thuiswerken is aangenaam. Toch is er ook een keerzijde aan de medaille. Want wie vaker thuiswerkt, heeft minder kans om promotie te maken.
‘Droog’ gepromoveerd worden lijkt een mooi cadeau, maar in essentie komt het neer op meer taken in je bakje. Hoe reageer je dan best zodat het effect heeft? Enkele aandachtspunten.
Niet elke job is even veilig en in sommige gevallen is je job door de onveilige werkomstandigheden zelfs ronduit gevaarlijk. Een gevarenpremie kan je hiervoor financieel vergoeden.
Verdien je genoeg? En wat kan je doen als je het gevoel hebt dat je loon niet marktconform is?
De Belg verdient gemiddeld 4.243 euro bruto per maand. Maar je loon evolueert natuurlijk tijdens je loopbaan. En deze elementen spelen daarbij een rol ...
Heel wat werkgevers zouden hun personeel liever willen verlonen op basis van hun inzet en prestaties i.p.v. de loonbarema’s en de anciënniteit. Goed idee?
Zowel lonen, aangeboden extralegale voordelen als vakantiedagen zitten in de lift voor de werkende Belg. Alleen stijgt niet iedereen in gelijke mate...
Naast opleiding, ervaring, regio en functie bepaalt ook de sector waarin je werkt wat je loon is. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat.
Ziektekiemen nemen geen vakantie … maar wat als je ziek bent en alsnog op vakantie wil gaan? Wat zijn je rechten en plichten?
Als gevolg van een arbeidsongeval kan je enkele maanden niet werken. Wat betekent dit voor je loon? Jobat zocht het voor je uit...
De integratie van artificiële intelligentie op de werkvloer is nu al een feit, ook op de HR-afdeling.
6 op de 10 werknemers weten van elkaar wat ze verdienen. En 6 op de 10 ondernemingen geven hun werknemers duidelijk mee hoeveel ze zullen verdienen.
Werknemers die er voor kiezen om langere tijd bij hun werkgever te blijven, worden vaak beloond met een anciënniteitspremie. Dit zijn de voorwaarden.
We merken allemaal dat het leven duurder geworden is. Een voorschot op je loon om kosten te betalen, zou handig zijn. Maar kun je dat vragen aan je baas?
In de zoektocht naar talent zwaaien nogal wat werkgevers met een aanwervingspremie voor een collega die iemand nieuw aanbrengt op de werkvloer...
Is een arbeidsduurvermindering met loonbehoud haalbaar?
Er rust nog steeds een taboe op het bespreken en onderhandelen van het loon, zo blijkt. Gelukkig is de jongere generatie goed op weg om dit taboe te doorbreken!
Een dankwoordje krijgen van de baas is fijn, maar opslag krijgen is nog beter. Hoeveel hou je nu écht over van die welverdiende loonsverhoging?
Kan je door ziekte of door een ongeval niet gaan werken? Dan heb je recht op gewaarborgd loon.
Bijna 1 op de 2 Vlamingen maakt minstens wekelijks overuren en voor 10% zijn ze dagelijkse kost. Hoe zien de huidige regels rond overwerk er precies uit?