Vorige

1 van 704

Volgende
Volgend artikel:

5 vaak gehoorde 'weetjes' over je salaris die je beter niet gelooft

Hoeveel verdien je in de sector logistiek, transport & distributie

14 augustus 2019
Ben je op zoek naar een dynamische job, waar je veel doorgroeimogelijkheden krijgt en een internationale carrière niet uitgesloten is? Dan is de logistieke of distributie en transport sector iets voor jou! Deze sectoren bieden verschillende jobs aan. Zo kan je er aan de slag als logistiek medewerker of chauffeur, maar even goed als manager. Maar hoeveel verdien je eigenlijk in deze sectoren?

Heb je interessante vacatures in logistiek gezien of een leuke job in transport, maar heb je geen idee welk salaris je in deze sectoren kan verwachten? Uit onze salarisenquête (2017) blijkt dat het gemiddeld maandloon in deze sectoren op 3.125€ ligt. Het zal dan ook niet verbazen dat de luchtvaart tot de betere betalende sectoren behoort, met een gemiddeld loon dat zelfs nog hoger ligt: 4.262€ (FOD Economie, 2017).

Het loon van een starter

Heb je als starter zin in een dynamische job, waar je jezelf kan ontplooien en veel opleiding krijgt? Dan zit je met een logistieke job goed! Daarnaast vind je in deze sector ook vacatures voor elk opleidingsniveau. Dit is vaak ook het geval voor jobs in transport of in de distributie sector. Een leuke job gezien maar geen hoger diploma? Dan mag je je aan een gemiddeld startersloon van 2.162€ verwachten. Met een bachelordiploma ligt je startloon iets hoger: 2.391€. Met een gemiddeld salaris van 2.627€, verdien je met een masterdiploma het meest.

Wat met ervaring?

België heeft met haar centrale ligging in Europa heel wat troeven voor de transport sector. Ook de nabijheid van zeehavens is een plus. Maar de transport sector biedt samen met de logistieke en distributie sector ook zelf heel wat voordelen. Zo staan zij gekend om het intern promoveren van de werknemers. Je kan dus echt carrière maken in deze sectoren en dat zal je ook merken aan je salaris. Werk je bijvoorbeeld al 5 jaar in de sector, dan verdien je als niet-kaderlid gemiddeld 2.550€. Als kaderlid heb je met 5 jaar ervaring een loon van gemiddeld 3.192€ bruto per maand. Niet-kaderleden met 20 jaar ervaring zien hun loon toenemen tot ongeveer 3.056€, voor kaderleden is dit tot gemiddeld 4.643€.

Extralegale voordelen en vergoedingen

Moet je 's nachts op de baan of moet je ergens blijven overnachten, dan krijg je hiervoor extra (verblijfs)vergoedingen. Daarnaast is het ook mogelijk dat jouw loon met een beschikbaarheidsvergoeding aangevuld wordt, als jouw werkgever vraagt dat je je een bepaalde periode voor hem/haar beschikbaar houdt. En daarbovenop heb je ook nog eens recht op extralegale voordelen. Op een tablet moet je helaas nier rekenen, dat krijgt slechts 2 tot 8% van de werknemers. Een eindejaarspremie en/of 13e maand is populairder: 81% van de kaderleden krijgt dit en 60 tot 70% van die niet-kaderleden. Maaltijdcheques krijgt ongeveer 80% van de werknemers. 63% van de kaderleden rijdt rond met een bedrijfswagen, tegenover slechts 13% van die niet-kaderleden. Deze auto kan wel eens handig zijn, aangezien de gemiddelde pendeltijd op 50 minuten ligt!

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Of zoek in 18408 andere jobs