Aangeboden door DEME

“Duurzaamheid en innovatie zijn troef bij DEME”

Wil je gigantische tunnels uitdenken en bouwen? Of wat dacht je van een rol in de bouw van het allereerste energie-eiland ter wereld? DEME verwelkomt nieuwe ingenieurs- en technische profielen om aan de meest innovatieve projecten in binnen- en buitenland te werken. Daarnaast zoeken ze ook collega’s in ondersteunende rollen. Het bedrijf wil tijdens zijn Career Day op 22 april geschikte kandidaten verwelkomen op het hoofdkantoor in Zwijndrecht.

“De bedoeling van de DEME Career Day is om elkaar gedurende een goedgevulde dag te leren kennen”, zegt Najwa Abid, Head of Corporate Talent Department bij DEME. “We werken niet met doorsnee interviews maar organiseren de hele dag door businesscases en diepgaandere gesprekken, op basis van ons aanbod en de noden van kandidaten. Onze eigen local heroes zullen ook presentaties geven. Deze dag zal heel hands-on en doelgericht verlopen. Zo willen we op het einde van de dag al beslissen wie we een contractvoorstel doen.”

DEME zoekt in eerste instantie naar verschillende ingenieurs- en technische profielen, maar ook mensen voor ondersteunende functies. “We willen zowel schoolverlaters als ervaren mensen leren kennen en aanwerven. De achtergrond van kandidaten is belangrijk, maar het belangrijkste aspect is de goesting van mensen, die een intrinsieke motivatie en interesse vertonen in wat DEME doet.  Eenmaal aan de slag kun je heel veel on the job leren.”

Nature inclusive

DEME werd samen met een andere Belgische joint venture partner recent uitverkoren als medehoofdaannemer om het allereerste kunstmatige energie-eiland ter wereld te bouwen, in opdracht van transmissienetbeheerder Elia. Bij dat project in de Noordzee komt heel wat expertise kijken. DEME zet voor zo’n grootse onderneming, en andere innovatie infrastructuurprojecten, zowel schoolverlaters als ervaren krachten in. “Ik ben in 2020 afgestudeerd als bouwkundig ingenieur en ben meteen op de tenderdienst van DEME kunnen beginnen”, zegt Project Engineer Sofie Lievrouw. “Dat was heel leerrijk omdat ik op korte tijd veel projecten zag passeren. Zo kon ik mee de aanbesteding van het energie-eiland uitdenken én maak ik als juniorprofiel nu ook deel uit van het uitvoerende team.”

DEME bouwde destijds als eerste speler in ons land de windmolenparken op zee en is het gewoon om aan wereldwijde uitdagingen zoals de energietransitie te werken. “Duurzaamheid en innovatie staan hier voorop. Dat was de voornaamste reden van mijn keuze voor DEME. Op verschillende projecten werken we nature inclusive. Bij het ontwerp van het energie-eiland houden we rekening met de mariene ecosystemen en trachten we de toestand van het milieu zelfs te verbeteren. Ik maak zelf onderdeel uit van het interne innovatietraject ‘DEMEx’. Als juniorprofiel word je gestimuleerd om originele ideeën voor de nabije en verre toekomst uit te denken en te pitchen aan het management.”

Where next? Gefascineerd? Wil je meer weten over werken bij DEME? Klik hier en schrijf je in voor de DEME Career Day!

Pragmatisch

“DEME werkt ook heel pragmatisch. Sommige projectleden wonen in Panama, de Filippijnen of Singapore. Zij leveren hun bijdrage vanop afstand en dat werkt perfect”, vult Design Manager Koen Van Doorslaer aan. “Thuis- en flexwerk is hier dan ook helemaal ingeburgerd. Je krijgt veel vertrouwen en verantwoordelijkheid, zolang je je takenpakket op een correcte manier uitvoert. We werken ook niet in aparte silo’s waarbij iedereen in zijn eigen wereldje werkt. We kijken steeds wie het best tot zijn recht komt binnen een bepaalde activiteit. Zo creëren we waarde voor iedereen.”

Engineering Department Manager Wart Van de Velde knikt. “DEME biedt zijn mensen veel autonomie. We zoeken dan ook mensen met een zekere zelfstandigheid om hun werk tot een goed einde te brengen. De ideale kandidaat? Die beschikt over een flinke dosis creativiteit in de aanpak van complexe problemen. DEME is een internationale speler. Wil je in het buitenland gaan werken? Dan zijn er tal van opportuniteiten over de hele wereld. Tegelijk zal niemand jou daar ooit toe dwingen als dat niet past in jouw privésituatie.”

“Ons DNA bestaat uit drie pijlers: exploration, determination en teamwork”, zegt Najwa Abid nog. “Het is ons doel dat mensen een levenslange carrière bij ons willen uitbouwen. Je krijgt de kans om van verschillende rollen, activiteiten en departementen te proeven om vervolgens voor jezelf uit te maken welke richting je verder wil inslaan. We geven de loopbaan van onze mensen vorm terwijl ze hier aan de slag zijn. De wereld verandert continu en de uitdagingen van DEME dus ook."

Op 22 april nodigt DEME kandidaten uit op hun Career Day op het hoofdkantoor in Zwijndrecht. Je kunt dan meer te weten komen over werken bij DEME. En zij kunnen jou beter leren kennen. Het is best mogelijk dat DEME binnen de 7 dagen een contract aanbiedt om je DEME avontuur te beginnen. Schrijf je in voor de DEME Career Day en kick off your DEME journey!
    Voeg je CV toe
    Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

    Ontvang per mail jobs op maat

    Ontvang nieuwe 'DEME' jobs meteen in je mailbox.