Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 551

Volgende

De 10 meest gevraagde jobs in verkoop

Een verkoopjob
Een bedrijf draait op verkoop.
Een bedrijf draait op verkoop. We lijsten met Jobat de meest gevraagde jobs op die je in dit domein kan aantreffen. En neen, dat zijn niet alleen verkopers.

We bieden een overzicht van de via Jobat gepubliceerde jobs in de functiecategorie ‘verkoop’ over de laatste twaalf maanden. Het is overigens een categorie waarvan de jobmarkt het nog altijd behoorlijk goed doet.

In de Jobat-lijst van de meeste gevraagde jobs in de verkoop valt meteen op dat de meest gevraagde job hier ondersteunend is: sales support & administratie. Al staan op nummer twee en drie typische verkoopjobs: respectievelijk de vertegenwoordiger (of sales buitendienst) en de winkelverkoop.

Technische jobs

Toch zit er behoorlijk wat diversiteit in de top tien. Ook customer service hoort bijvoorbeeld tot de categorie van de verkoopjobs, net als het technisch commercieel profiel, wat trouwens een behoorlijk knelpuntberoep is. Overigens valt ook de sales engineer tot deze categorie. Hoe ook in verkoop technische jobs nooit ver weg zijn.

De meer managementprofielen in verkoop, zoals de sales manager of business development manager staan wat dieper in de top tien. Al zijn er ook enkele profielen die de onze top tien lijst net niet halen. Hieronder valt onder meer de tele sales verkoop, de franchising of filiaalhouders of de medisch afgevaardigde. Of hoe de diverse jobs in verkoop niet op twee handen vallen te tellen.

Top 10 jobs in verkoop

  Functie Aandeel
1. Sales support & administratie 17,4%
2. Sales buitendienst / vertegenwoordiger 16,2%
3. Winkelverkoop 15,3%
4. Sales binnendienst 13,5%
5. Customer service 13,4%
6. Technisch commercieel / sales engineer 6,3%
7. Toonzaalverkoop 4,1%
8. Sales management 3,9%
9. Business development 3,4%
10. Store management 3,3%

(wv) - Bron: Jobat, 2018 

3 september 2019
  • Jobs voor verkoper
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook