Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 549

Volgende

Coachingsprojecten als 'Coffee & Coach' en 'Zo werkt het' werken drempelverlagend

Werk met Zin, een coöperatie van 26 (loopbaan)coaches, is vorige week in Antwerpen van start gegaan met het project 'Coffee & Coach'. De coaches nemen daarbij plaats in een lokale koffiebar en bieden een eerste gesprek gratis aan. Het initiatief kan rekenen op veel interesse. Ook de gratis persoonlijke coaching die de provincie met 'Zo werkt het' aanbiedt, is een groot succes.
De loopbaancoaches trekken naar een koffiebar waar geïnteresseerden makkelijker durven binnenstappen voor een kennismakingsgesprek.

Coffee & Coach

Met Coffee & Coach wil Werk met Zin de drempel verlagen, want voor veel mensen is de eerste stap naar een coach nog steeds moeilijk. “We geloven dat het belangrijk is om als coaches dicht bij de mensen te staan”, vertelt Marieke Genard, coach en zaakvoerder van Werk met Zin. “Openlijk praten en elkaar leren kennen, lukt eens zo goed in een gezellig en sympathiek kader. Daarom stappen we zelf naar de mensen met de kennismakingssessies Coffee & Coach.”

Via sociale media en zijn website communiceert Werk met Zin de tijdstippen en locaties van de Coffee & Coach-sessies. “Op deze consultatiemomenten is een coach zo’n twee uur te vinden in een gezellige bar in de buurt. Geïnteresseerden kunnen dan vrijblijvend en zonder afspraak mee aan tafel schuiven voor een kennismakingsgesprek van een halfuur, bij een kop koffie of een ander drankje naar keuze. We richten ons daarbij zowel naar werknemers, zelfstandigen, studenten als organisaties. Mogelijke thema’s zijn work-life balance, stress, burn-out, assertiviteit op de werkvloer, starten met een eigen onderneming, studiekeuze en dergelijke meer”, verduidelijkt Marieke Genard.

Alle info over data en locaties is terug te vinden via werkmetzin.be/individu/coffee-coach-gaat-start. 

Zo werkt het

Laagdrempelig en succesvol is ook Zo werkt het, een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen om mensen richting arbeidsmarkt te leiden. Deelnemers worden een volledig uur begeleid door een attitude- en stijlcoach, een talentcoach, een cv-wizard en een professionele fotograaf. De service is gratis.

Na vijf succesvolle edities van het pop-up kantoor in de Antwerpse wijk Zurenborg begon het Zo werkt het-team begin dit jaar aan een tournee door de provincie. Na haltes van de tourkaravaan in Brasschaat, Kapellen en Schoten blikt de provincie tevreden terug op het initiatief. “De grote interesse van zowel sollicitanten als gemeenten toont duidelijk dat er nood is aan een degelijke coaching en begeleiding. Het initiatief wordt zeker voortgezet”, zegt gedeputeerde bevoegd voor Economie Ludwig Caluwé.

In 2018 strijkt op maandag 12 februari de Zo werkt het-karavaan alvast neer in Turnhout. Daarvoor kunnen zich echter alleen studenten van Thomas More inschrijven. Het team coacht er dan 16 studenten uit het derde jaar Office Management. Ook andere hogescholen kunnen steeds aankloppen voor de organisatie van een sessie.

In het voorjaar staat dan opnieuw een klassieke pop-up van ‘Zo werkt het’ op de agenda. Meer informatie over toekomstige sessies is te vinden op www.zowerkthet.be. 

(br) - Foto: (kb) 

Koffiebar
Werk met Zin werkt daarvoor samen met sympathieke koffiebars en bistro’s zoals Boelens & Cole, Café Kamiel en Viggo’s in Antwerpen, City Limits in Kapellen, Kom in Brasschaat, September in Borgerhout en Tati Coffee Roasters in Turnhout. “Het programma is intussen uitgedijd naar verscheidene locaties in Vlaanderen. Er is veel interesse, de lijst met deelnemende locaties groeit met de dag”, getuigt de zaakvoerster. 27 oktober 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook