Terug naar overzicht
Vorige

82 van 92

Volgende
Volgend artikel:

Customer service medewerker

Wat doet en verdient een sales manager?

Een sales manager is verantwoordelijk voor het opzetten, beheren en sturen van het sales team om de verkoopdoelstellingen van het bedrijf te behalen. We bespreken hieronder wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van een sales manager, welke opleidingen hij/zij nodig heeft, welke voorgaande ervaring een must is en welke skills onontbeerlijk zijn om succesvol te zijn in deze functie. Ten slotte belichten we ook het salaris dat sales managers in België kunnen verwachten.
het beroep van sales manager

Wat doet
een sales manager?

Een sales manager heeft als taak om de verkoopstrategie van een bedrijf te bepalen en uit te voeren. Dit omvat onder andere het ontwikkelen en uitvoeren van verkoopplannen, het monitoren van de prestaties van het sales team en het opstellen van verkoopprognoses.

Daarnaast is een sales manager verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van relaties met klanten en het identificeren van nieuwe zakelijke kansen. Een sales manager moet ook regelmatig rapporteren aan het senior management over de prestaties van het sales team.

ONTDEK: 8 eigenschappen van een goede salesmanager
#

Wat moet een sales manager
gestudeerd hebben?

Er zijn geen specifieke opleidingseisen of diploma nodig om een sales manager te worden. Meestal wordt echter wel een bachelor of master diploma vereist in een relevant vakgebied, zoals bedrijfskunde, marketing, economie of sales.

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen beschikbaar in België die zich richten op sales en marketing. Enkele voorbeelden zijn de Bachelor in Marketing en Sales aan de Hogeschool PXL in Hasselt, de Bachelor in Sales Management aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en de Master in Sales Management aan de Universiteit van Antwerpen.

illustration-books

Hoe word je
een sales manager?

Om een sales manager te worden, is het belangrijk om eerst enige ervaring op te doen in de verkoop- of marketingindustrie, als verkoper, accountmanager of sales consultant bijvoorbeeld. Ook sales representatives en sales trainers met enige ambitie kunnen zonder probleem doorgroeien tot sales manager.

Lees ook: Wat doet en verdient een sales consultant?

Veel bedrijven bieden trainings- en ontwikkelingsprogramma’s aan voor sales managers. Deze programma's bieden trainingen en workshops die zijn gericht op het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, het begrijpen van de verkoopstrategie en het coachen van verkopers.

Kortom, om een sales manager te worden, is het belangrijk om ervaring op te doen in de verkoop- of marketingindustrie en te werken aan het ontwikkelen van leiderschaps- en verkoopvaardigheden. Door deze ervaring en vaardigheden te combineren met een gerelateerde opleiding, kun je je kansen op een succesvolle carrière als sales manager vergroten.


Job-alert: jobs op maat in je mailbox
illustration

269 vacatures beschikbaar voor sales manager

Job alert via e-mail:

Uit
Aan

Welke vaardigheden
moet een sales manager hebben?

Als sales manager moet je beschikken over een breed scala aan vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in deze functie. Enkele belangrijke vaardigheden zijn:
Als sales manager ben je verantwoordelijk voor het leiden van het verkoopteam. Dit betekent dat je in staat moet zijn om je team te inspireren, te motiveren en te begeleiden. Je moet in staat zijn om heldere doelen te stellen en je team te helpen deze doelen te bereiken.
Een goede communicatie is essentieel voor een sales manager. Je moet in staat zijn om duidelijk te communiceren met je team, klanten en andere belanghebbenden. Je moet in staat zijn om effectief te presenteren en te onderhandelen en in staat zijn om conflicten op te lossen.
Als sales manager moet je in staat zijn om verkoopvaardigheden te demonstreren aan je team. Dit betekent dat je moet weten hoe je nieuwe klanten kunt aantrekken, relaties met bestaande klanten kunt opbouwen en deals kunt sluiten. Je moet ook in staat zijn om verkoopplannen te ontwikkelen en te implementeren.
Als sales manager moet je in staat zijn om strategisch te denken en te plannen. Je moet in staat zijn om de markt te analyseren en trends te identificeren om je verkoopstrategie te ontwikkelen. Je moet ook in staat zijn om te plannen voor de lange termijn en de visie van je bedrijf te begrijpen.
Data-analyse is een belangrijk onderdeel van het werk van een sales manager. Je moet in staat zijn om gegevens te analyseren om trends te identificeren en de prestaties van je team te meten. Dit betekent dat je bekend moet zijn met verkoopanalysesoftware en dat je in staat moet zijn om gegevens te interpreteren en te gebruiken om beslissingen te nemen.
Als sales manager moet je klantgericht zijn en in staat zijn om de behoeften van klanten te begrijpen. Je moet in staat zijn om oplossingen te vinden die aansluiten bij de behoeften van klanten en je moet in staat zijn om te werken aan het opbouwen van duurzame relaties met klanten.
Als sales manager moet je in staat zijn om je tijd efficiënt te beheren. Je moet in staat zijn om te multitasken en prioriteiten te stellen om ervoor te zorgen dat je team de gestelde doelen bereikt.
Als sales manager moet je in staat zijn om innovatief te zijn en nieuwe ideeën te bedenken om je verkoopstrategie te verbeteren. Je moet in staat zijn om nieuwe technologieën en trends in de markt te volgen en te implementeren.

Welke specialisaties zijn er mogelijk
binnen de functie en het beroep van sales manager?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van specialisaties binnen het vakgebied van een sales manager. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kun je je als sales manager verder specialiseren in een bepaald gebied en je carrière daarmee een nieuwe richting geven.
Welke jobs passen bij mijn profiel?
illustration-pad

Hoeveel verdient
een sales manager?

Het loon van een sales manager in België kan variëren afhankelijk van het bedrijf, de sector, geografische locatie, de ervaring én eventuele specialisaties van de sales manager. Volgens het Jobat Salariskompas varieert het gemiddelde bruto maandloon voor een sales manager tussen 4.700 euro en 7.400 euro.

Sales managers gespecialiseerd in een bepaalde materie - key account managers of een channel managers, bijvoorbeeld - verdienen doorgaans meer dan algemene sales managers vanwege hun specifieke kennis en vaardigheden. Sales managers in de technologiesector en de farmaceutische sector verdienen vaak ook meer dan sales managers in andere sectoren.

Extra

Daarnaast kunnen extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen, laptop, smartphone, maaltijdcheques en bonussen het salaris van een sales manager nog verhogen.

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen
Gelukkig met wat je verdient?
Gemiddelde brutosalaris van een sales manager
6.050 /maand
Minimum €4.700
Maximum €7.400
Mogelijke extralegale voordelen:
  • Bedrijfswagen
  • Laptop
  • GSM & smartphone
  • Maaltijdcheques
  • Bonus/commissie