Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Bedrijven lokken werknemers met eten

23 november 2010
Eten verleidt. Dat weten ze in de VS maar al te goed. Amerikaanse bedrijven zoals Facebook pakken prominent uit met culinaire voordelen om nieuwe medewerkers binnen te halen. Iets dat bij ons – ondanks onze bourgondische levenswijze - duidelijk nog moet komen.
kok eten

4 populaire Amerikaanse bedrijven steken elkaar de loef af met eten:

Facebook

Chef Josef schotelt de Facebook werknemers lekkere wereldkeuken voor. India, Brazilië, Australië, … elk land komt aan bod. Ook gezonde salades of een pizza staan op het menu. En het is nog gratis ook. Daar pakt Facebook dan ook prominent mee uit op hun recruitmentsite: "Free breakfast, lunch and dinner at our Cafe".

Geloof je het niet? Dan kan je het menu van hun bedrijfsrestaurant checken op Facebook, via de speciale lunchtime applicatie.

Twitter

Ook Twitter pakt uit met eten op hun recruitmentsite. Op zijn Amerikaans natuurlijk: "We provide the best equipment money can buy". Zo krijgen werknemers van Twitter gratis ontbijt en lunch. En elke vrijdag is er gratis drank. Het hele bedrijf komt dan samen om afdelingen of de stichters te horen praten over hun ideeën of verwezenlijkingen van de afgelopen week.

Ook de milieubewuste werknemers zijn bij Twitter trouwens aan het juiste adres: het bedrijf composteert en recycleert het eten!

LinkedIn

Ook bij LinkedIn gebruiken ze eten en drank om werknemers te lokken.

Op het menu:

  • dagelijks gratis lunch
  • gratis snacks de klok rond
  • volle frigo met alle dranken
  • vriezer vol ijsjes

Google

In de top 10 van de redenen om voor Google te werken, sluit gratis lunchen de rij. Gezond, lekker en met liefde bereid, staat er. Maar ze pakken er minder prominent mee uit dan de andere Amerikaanse bedrijven. Op hun recruitmentsite Life at Google moet een sollicitant al iets verder zoeken naar welke culinaire dingen Google juist allemaal in petto heeft. Bij de voordelen staat dat ze naast lunch ook gratis avondeten en snacks aanbieden. "Beter dan in sommige restaurants in New York", zegt een van de medewerkers.

(mr) – Bron: hrlog.nl 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook