Verplichte publicatie loonkloof in bedrijven

De genderkloof blijft alarmerend aanwezig op het vlak van loon. Tijd voor wat meer transparantie.

31 juli 2015

Delen

Meer transparantie kan het sociaal onrecht dat de genderongelijkheid op het vlak van loon is, eindelijk open en bloot aankaarten. David Cameron, Brits premier, moet dat ook gedacht hebben. Hij besliste onlangs dat bedrijven (met meer dan 250 werknemers) verplicht zullen zijn om de cijfers van de loonkloof tussen mannen en vrouwen openbaar te maken.

Hoog tijd, want in Groot-Brittannië verdient een werkneemster gemiddeld 20% minder dan haar mannelijke collega. Het land staat dan ook op de zesde plaats van landen met grootste loonkloof tussen mannen en vrouwen in Europa.

Tegenstanders

Toch zijn er nog tegenstanders van de nieuwe maatregel die de genderkloof ontkennen en het fenomeen afdoen als mythe. “Volgens het nationale bureau voor statistiek verdienen vrouwen in de leeftijdsgroep tussen 22 en 39 jaar met een werkweek van meer dan 30 uur gemiddeld juist meer dan hun mannelijke collega’s,” beweert de recht-liberale denktank, The Adam Smith Insitute. Ze zeggen dat lonen gebaseerd zijn op individuele eigenschappen en competenties. “Ervaring, opleiding, onderhandelingstactieken en unieke eigenschappen bepalen het individuele salaris. Dat kan men niet analyseren met een vergelijking tussen gemiddelde jaarlijkse salarissen van mannen en vrouwen.”

De Confederation of British Industry, een lobbygroep voor grote bedrijven, was ook niet enthousiast over de nieuwe maatregel. Al willen ze wel meewerken aan een flexibele toepassing van de wet. Het grootste struikelblok voor de CBI is dat de bedrijven verplicht zouden zijn om de loongegevens vrij te geven en zouden dit liever op vrijwillige basis zien.

Laatste generatie

De minister van gelijke kansen, Nicky Morgan, neemt het probleem wel serieus en wil het hardnekkige sociale onrecht zo snel mogelijk aanpakken. Meer nog, ze wil de genderkloof binnen één generatie volledig weg hebben. Ze vindt dat de enige rechtvaardige mogelijkheid en onderbouwt haar motivatie met ‘zakelijke logica’. “Vrouwen ondersteunen om hun volledige potentieel te bereiken kan onze economie met 35 procent doen groeien.”

(sjv) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.