TVH vult knelpuntvacature zelf in

TVH uit Waregem, actief in de verkoop en verhuur van heftrucks en heftruckonderdelen, heeft problemen om de knelpuntvacature ‘technisch medewerker ingangscontrole’ extern in te vullen. Met het opleidingstraject BeCome Technologic biedt het bedrijf interne medewerkers de kans om hun technische bagage te vergroten met het uitzicht op doorgroeimogelijkheden. Kevin en Kirina gingen op het aanbod in.

18 december 2016

Delen

“Door de opleiding BeCome Technologic krijg ik meer inzicht in de technische kant van de producten waarmee ik dagelijks in contact kom.” (Kevin Decock)

“In het middelbaar onderwijs volgde ik de opleiding wetenschap-moderne talen. Daarna had ik enkele jobs in de logistieke sector, onder meer als magazijnier. Ik ben nu technisch medewerker ingangscontrole bij TVH en vooral bezig met het uitpakken van onderdelen”, zegt Kevin Decock (32). “Door de opleiding BeCome Technologic krijg ik meer inzicht in de technische kant van de producten waarmee ik dagelijks in contact kom. Vanzelfsprekend hoop ik ook via deze weg te kunnen doorgroeien.”

380 aanwervingen in 2016

Vorig jaar deed TVH 325 aanwervingen, dit jaar zit de onderneming al aan 380 aanwervingen, inclusief interne mutaties. Afhankelijk van de vacature maakt TVH gebruik van jobsites zoals Jobat.be, socialmediakanalen, en jobevenementen. Het grootste deel van de instroom komt echter via eigen medewerkers. TVH is vooral op zoek naar elektromechaniekers, elektronici, technisch aankopers en ook vrij veel IT-profielen.

Bij nieuwe vacatures krijgen eigen medewerkers als eerste de kans om te solliciteren voor een andere functie. Vaak is hiervoor een extra scholing nodig. Het verbeteren van competenties gebeurt door interne en externe opleidingen: van klassikale opleidingen tot coaching on the job. In het eigen trainingscentrum worden zowel technische trainingen als bestuurdersopleidingen gegeven. “Ik volgde een opleiding grafische technieken en was aan de slag in een aantal drukkerijen”, vertelt Kirina Ameye (25). “Sinds een jaar werk ik op de afdeling orderpicking bij TVH. Ik wil nog veel bijleren en de opleidingen via BeCome Technologic openen misschien wel nieuwe deuren voor mij.”

Zumba

De aandacht voor opleidingen en persoonlijke ontwikkeling is niet nieuw. TVH kreeg dit jaar voor de zevende keer op rij het West-Vlaams Charter voor Duurzaam Ondernemen. TVH scoort vooral sterk op het ‘People’-luik binnen ‘People, Planet, Profit’. Het auditteam merkte op dat TVH zijn werknemers heel wat mogelijkheden biedt qua opleidingen, doorgroei en re-integratie na ziekte of ongeval. Het was vooral het ‘Nudge’-verhaal dat bij de audit goed onthaald werd. ‘Nudge’ is het welzijns- en gezondheidsprogramma dat TVH begin 2015 opstelde. In dat programma draait alles rond gezondheid, vitaliteit, beweging en een goede work-life balance.

TVH biedt al haar medewerkers de kans om te werken in een gezonde en veilige werkomgeving. Een gezonde geest in een gezond lichaam is een voorwaarde om goed te functioneren. Daarom onderneemt TVH acties om de gezondheid van de werknemers te optimaliseren aan de hand van een beleid inzake drugs, roken, gezonde voeding en sport. Het sportcomité van TVH organiseert jaarlijks een aantal sportactiviteiten: van zumba en TVH Champions League tot keep on running en fietstochten.

(bv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.