StoryMe oogst succes met verhalen van één minuut

StoryMe is een jonge start-up uit het Gentse die verhalen vertelt met videoanimaties van een minuut lang. Een jaar na de start telt het bedrijf negen werknemers, een filiaal in Londen en meer dan 260 klanten.

6 november 2014

Delen

StoryMe
"Onze sterkte is dat we veel duidelijk maken in weinig tijd.” (Lorenzo Bown, managing director StoryMe)

Overtuigen in één minuut. Dat is het motto van StoryMe, hoe ingewikkeld de boodschap ook is. StoryMe verpakt die boodschap als een duidelijke, grappige of ludieke videoanimatie, afhankelijk van de wensen van de klant. Daarmee richt de start-up zich vooral tot marketeers en sales voor wie een goede '60 second pitch' van levensbelang is.

Stichter en managing director Lorenzo Bown lanceerde in 2010 LetMeShowYou. Een project om ngo's voor te stellen aan de hand van een korte documentaire van 3 à 4 minuten. Dat leidde tot de oprichting van StoryMe in mei 2013. “Onze sterkte is dat we heel veel kunnen duidelijk maken in weinig tijd”, zegt Lorenzo Bown. Dat is in deze tijden, waarin we dagelijks een informatietsunami over ons heen krijgen, erg belangrijk. Toch is een minuut al vrij lang om een boodschap over te dragen. Met een icoontje, goede muziek en de nodige stemondersteuning kun je al veel informatie kwijt."

De productie van een videoanimatie telt zeven stappen. De eerste is de belangrijkste: de briefing van de klant. Daarna volgen het script en het storyboard. Stap 4, 5 en 6 zijn de visuals, de stemopname en de animatie. De zesde stap is het finetunen van de animatie met de juiste muziek. Stap 7 zijn de eventuele extra’s zoals interactiviteit, external linking of infographics.

New York

Dat StoryMe een gat in de markt heeft gevonden, blijkt uit de namen onder de meer dan 260 klanten: Microsoft, Coca-Cola, Delhaize, Unilever, Sanoma, Child Focus, Belgacom, Carrefour ...

Lorenzo Bown kijkt inmiddels volop naar het buitenland. Dit jaar opende StoryMe een kantoor in Londen, vlakbij Trafalgar Square. Volgend jaar zijn er plannen voor een uitvalsbasis in New York en San Francisco.

StoryMe medewerkers
Vandaag werken er bij StoryMe negen vaste medewerkers en tal van freelancers. Tegen eind 2015 zullen er waarschijnlijk een vijftiental mensen in dienst zijn bij StoryMe in Gent. Momenteel is StoryMe op zoek naar nieuwe collega's met de meest uiteenlopende profielen: creatievelingen, specialisten in animatie en motion design, projectleiders, stagiairs ...

(wv) – Meer info: www.storyme.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.