Skyline Communications zoekt snel 50 nieuwe mensen

Skyline Communications uit Izegem, gespecialiseerd in software voor de telecom- en satellietindustrie, is op korte tijd op zoek naar vijftig nieuwe ingenieurs en softwareontwikkelaars. Het aantal opdrachten wereldwijd is aan het 'boomen', en de nodige talenten om dat allemaal op te volgen, zijn schaars op de arbeidsmarkt. Daarom kijkt het familiebedrijf ook naar het buitenland.

20 maart 2015

Delen

Skyline Communications
"Buitenlands talent ziet er geen graten in om naar België te verhuizen en in Izegem te komen werken.” (Frederik Vandenberghe, finance & operations director Skyline Communications)

De term ‘spectaculaire groei’ is bij Skyline Communications zeker op zijn plaats. Deze wereldspeler op het vlak van software voor de telecom- en satellietindustrie groeit al een hele tijd jaarlijks met 25 procent. De familiale onderneming heeft inmiddels projecten lopen in meer dan honderd landen, heeft een kantoor in Miami, en nam vorig jaar alleen al dertig nieuwe mensen aan.

De grootste bottleneck

“Ik sta er soms zelf versteld van dat we in zoveel landen actief zijn – ik kan ze niet eens allemaal uit mijn hoofd opnoemen – en al zo veel mensen bij ons tewerkstellen”, zegt Frederik Vandenberghe, finance en operations director, die samen met zijn broers Ben en Bert aan het roer van Skyline Communications staat.

“We hebben dus zeker niet te klagen, maar de grootste bottleneck in onze groei is voldoende geschikte medewerkers vinden. We mogen stellen dat we met een ‘relatief tekort’ zitten aan mensen om al onze projecten op te volgen. Vandaar dat we op korte termijn op zoek zijn naar vijftig nieuwe ingenieurs en softwareontwikkelaars. Een serieuze uitbreiding van ons personeelsbestand, inderdaad, maar we hebben ze broodnodig. Het duurt trouwens dan nog een klein jaar voor nieuwe medewerkers opgeleid en volledig inzetbaar zijn. We zijn het inmiddels wel gewend om snel een hele pak nieuwe mensen in onze organisatie in te passen; het managen daarvan, van de rekrutering tot en met het introductie- en opleidingstraject, is niet het probleem, wel om de juiste kandidaten te vinden.”

Alle rekruteringstools uitputten

Momenteel stelt Skyline Communications 120 mensen tewerk in België, en een tiental in het Amerikaanse kantoor in Miami. Om geschikte kandidaten te vinden, put Skyline Communications alle ‘traditionele’ rekruteringsmethodes uit maar kijkt het ook verder.

Frederik Vandenberghe: “Jobaanbiedingen posten op onze website, via de VDAB, zelf op zoek gaan naar mensen, social media inschakelen, ... Voorts steken we veel energie in een goede employer branding en het uitdragen van onze identiteit als een moderne en ‘sexy’ werkgever, met een goede verloning, een aangename bedrijfscultuur en zo meer. We onderhouden ook nauwe contacten met de verschillende hogescholen en universiteiten; dat is een piste die geen enkel bedrijf in onze sector mag laten liggen. We ontvangen graag stagiairs en stagiaires, verlenen onze medewerking aan thesissen en eindwerken. Bovendien doen wij hier ook intern fundamenteel onderzoek naar intelligentere software – die zelf beslissingen kan nemen – en het efficiënter verwerken en analyseren van grote hoeveelheden data, zodat de software performanter worden. Ook daarvoor zoeken we geregeld toenadering tot hogeronderwijsinstellingen.”

De wereld komt naar Izegem

Skyline Communications neemt ook deel aan zo veel mogelijk jobbeurzen. “Het is er nu volop het seizoen voor,” zegt Frederik, “en ik denk dat we er een twaalftal doen. Ook in het buitenland, trouwens. Zo ben ik net terug van een jobbeurs in Madrid en binnenkort trek ik naar Lissabon. We kijken dus ook over de landsgrenzen, sowieso naar Frankrijk maar ook verder, en dat is nodig. Nu al zitten we met een heel divers personeelsbestand dat uit verschillende nationaliteiten bestaat. Buitenlands talent ziet er geen graten in om naar België te verhuizen en in Izegem te komen werken. Ze komen in een hightechomgeving terecht met een state of the art-product en kunnen uitdagende projecten aanpakken over de hele wereld. Zeker voor jonge mensen is dat een erg aantrekkelijk gegeven. Sowieso heeft België in het buitenland een goede reputatie als een land dat het economisch al bij al nog niet zo slecht doet en waar de levenskwaliteit hoog ligt. En Izegem is dan wel geen grootstad, maar het is nu ook niet the middle of nowhere (lacht).”

Razendsnelle evolutie

Skyline Communications ziet zijn opdrachten boomen om verschillende redenen: hun softwareplatform DataMiner is inmiddels een wereldwijde referentie voor het managen en aansturen van satelliet-, broadcast-, IPTV- en hybride coaxkabelnetwerken. “Door dat markleiderschap komen nieuwe projecten nog gemakkelijker onze kant uit. Daarenboven zijn telecom- en satellietnetwerken onderhevig aan een razendsnelle technologische evolutie, en die sectoren zijn zelf ook exponentieel aan het groeien. De technologie wordt steeds complexer, en eindklanten worden steeds veeleisender”, legt Frederik Vandenberghe uit.

“Oplossingen zoals de onze om netwerken te managen en optimaal te gebruiken, zijn niet meer weg te denken; elke zichzelf respecterende telecomoperator moet erin investeren.” Als Skyline Communications zijn vijftig nieuwe ingenieurs en softwareontwikkelaars gevonden heeft, kan de hele oefening opnieuw beginnen. Want zoals het orderboekje er nu uitziet, streeft het bedrijf ernaar om tegen 2017 zijn huidige personeelsbestand te verdubbelen.

(wv) – Foto: (jdp) – Meer info: www.skyline.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.