Simac uit Heverlee werkt mee aan 'De Grote Netwerf'

Infrastructuurbouwer Simac uit Heverlee werd gekozen als één van de partners voor het grootschalige investeringsproject 'De Grote Netwerf' van Telenet. Simac stelt 52 werknemers ter beschikking om het kabelnetwerk van Telenet te verbeteren.

9 april 2015

Delen

Daniël Van Hove
"Techniekers die aan huis komen, moeten communicatief en klantvriendelijk zijn.” (Daniël Van Hove, ceo Simac)

De Grote Netwerf is een project waarmee Telenet haar kabelnetwerk in Vlaanderen sneller wil maken. Het bestaande netwerk wordt uitgebreid naar een Giga-netwerk. Daardoor komt er meer bandbreedte beschikbaar voor het steeds groeiende internetverkeer. Om dat te realiseren, moeten alle 150.000 versterkers en 1,8 miljoen andere onderdelen in het kabelnetwerk vervangen of aangepast worden. Naast de uitbreiding van het netwerk in de straat wordt ook het netwerk bij de klant thuis verbeterd. Daarvoor zullen tienduizenden huisbezoeken gebeuren om de binnenhuisinstallaties van de klanten te controleren en indien nodig aan te passen.

Om dat te bolwerken, heeft Telenet in heel Vlaanderen 350 extra werkkrachten nodig. Het merendeel van de functies wordt ingevuld via negen onderaannemers. Daarbij is infrastructuurbouwer Simac uit Heverlee, dat na een aanbesteding geselecteerd werd als een van de structurele partners van De Grote Netwerf. Het bedrijf stelt 52 technici ter beschikking, die vooral ingezet zullen worden voor de controle van de binnenhuisinstallatie van Telenet-klanten.

Klantvriendelijk

Simac plant voor dit project 50 nieuwe aanwervingen, zegt ceo Daniël Van Hove. Het gaat daarbij vooral om netwerk- en montagetechniekers. Een netwerktechnieker moet netwerkapparatuur aansluiten, storingen opsporen en oplossen, en het netwerk onderhouden. Een montagetechnieker houdt zich bezig met de afbraak en vervanging van netwerkapparatuur en kabels op bovengrondse en ondergrondse netten. Ook voor andere projecten werft Simac nog personeelsleden aan. Het personeelsbestand in België en Nederland samen zal groeien van een 350-tal nu tot 450 eind dit jaar.

Nieuwe medewerkers worden in het bedrijf zelf opgeleid voor de specifieke taken die ze zullen uitvoeren. "Ze krijgen gemiddeld twee weken theorie en één week praktijk", zegt Daniël Van Hove. "Maar voor sommige profielen duurt de interne opleiding zes weken." Heel wat medewerkers, waaronder die voor het nieuwe Telenet-project, komen bij particuliere klanten over de vloer. Daarvoor krijgen ze een aangepaste training. "Techniekers die bij mensen aan huis komen, moeten communicatief en klantvriendelijk zijn. Dat is enorm belangrijk."

Simac
"Onze roots liggen in de telecom- en ICT-wereld", zegt Daniël Van Hove. "Maar vandaag zijn we ook actief in water, gas, elektriciteit, security, verwarming... Daarvoor zoeken we technici met een uitgebreid pallet aan vaardigheden."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.