Terug naar overzicht
Vorige

28 van 86

Volgende
Volgend artikel:

Bakker

Wat doet en verdient een uitzendconsulent?

Uitzendconsulenten vervullen een sleutelpositie in het verbinden van werkgevers met geschikte kandidaten. Maar wat houdt hun job precies in? Welke opleiding en ervaring is nodig? Wat zijn essentiële vaardigheden, mogelijke specialisaties én... het gangbare salaris van een uitzendconsulent? De antwoorden lees je hieronder.
Het beroep van uitzendconsulent

Wat doet
een uitzendconsulent?

Een uitzendconsulent fungeert als de schakel tussen bedrijven op zoek naar tijdelijk (of vast) personeel en individuen die op zoek zijn naar een passende job. Hun dagelijkse taken omvatten het sourcen van geschikte kandidaten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het matchen van kandidaten met vacatures.

Ze zijn ook verantwoordelijk voor het beheren van de administratieve processen rond contracten en payroll. Tot hun takenpakket behoren het...

  • ... screenen van kandidaten: door het analyseren van cv's, het voeren van sollicitatiegesprekken en afnemen van testen om de vaardigheden en motivatie van kandidaten te beoordelen.
  • ... beheren van vacatures: jobadvertenties opmaken, contacten met klanten onderhouden en de juiste kandidaten aan de juiste vacatures koppelen.
  • ... afwerken van administratie: contracten, loonadministratie en allerhande wettelijke verplichtingen.
  • ... onderhouden van contacten: zowel met kandidaten als met klanten (werkgevers), om een optimale service aan beide partijen te garanderen.
Een job die bij je past? Bekijk de openstaande vacatures voor (m/v) uitzendconsulent en... go for happy!
#

Wat moet een uitzendconsulent
gestudeerd hebben?

Om uitzendconsulent te worden, is meestal een bacheloropleiding nodig. Relevante studierichtingen omvatten HR, personeelswerk of bedrijfsmanagement.

Verschillende hogescholen en universiteiten in België bieden opleidingen aan die specifiek gericht zijn op human resources en personeelsbeheer.

illustration-books

Hoe word je
een uitzendconsulent?

Naast een relevante opleiding is werkervaring in een klantgerichte of commerciële functie een pluspunt voor wie als uitzendconsulent aan de slag wil. Je kan je carrière bijvoorbeeld starten als als junior of stagiair, en doorgroeien naar een meer verantwoordelijke positie.

Een job als HR-assistent, recruiter of administratief medewerker biedt je ook alle nodige bagage om in een uitzendbureau te kunnen werken. Daarbij is bovendien een goed begrip van arbeidswetgeving en HR-processen een waardevolle aanvulling.


Jobat app: de nieuwste jobs steeds binnen handbereik
illustration

221 vacatures beschikbaar voor uitzendconsulent

Job alert via e-mail:

Uit
Aan

Welke vaardigheden
moet een uitzendconsulent hebben?

Als uitzendconsulent moet je beschikken over een breed scala aan vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in deze functie. Enkele belangrijke vaardigheden zijn:
Je kan duidelijk en vlot communiceren met zowel kandidaten als klanten.
Je bent klantgericht, proactief en kan overtuigen.
Je kan cv's en profielen analyseren en de juiste match vinden.
Het kunnen aanpakken van uitdagingen en het vinden van oplossingen is cruciaal.
Uitzendconsulenten hebben vaak te maken met verschillende taken en verantwoordelijkheden op hetzelfde moment.
Het vermogen om de behoeften en verwachtingen van zowel werkgevers als kandidaten te begrijpen is van groot belang.

Welke specialisaties zijn er mogelijk
binnen de functie en het beroep van uitzendconsulent?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van specialisaties binnen het vakgebied van een uitzendconsulent. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kun je je als uitzendconsulent verder specialiseren in een bepaald gebied en je carrière daarmee een nieuwe richting geven.
Welke jobs passen bij mijn profiel?
illustration-pad

Hoeveel verdient
een uitzendconsulent?

Het salaris van een uitzendconsulent varieert, maar gemiddeld kan men in België rekenen op een bruto maandloon tussen 2.500 euro en 3.500 euro, vanzelfsprekend afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, locatie, bedrijfsgrootte en de huidige vraag en aanbod in de arbeidsmarkt.

Des te gespecialiseerder je kennis en expertise als uitzendconsulent(e), des te meer gegeerd je zal zijn en des te meer ook je salaris zal bedragen. Zeer specifieke uitzendconsulenten kunnen zo tot 4.500 euro bruto per maand verdienen, mits ze bovendien de nodige ervaring kunnen voorleggen.

Extra

In het totale compensatiepakket van uitzendconsulenten zitten heel vaak ook extralegale voordelen vervat. De meest courante zijn maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, een groepsverzekering en/of flexibele werkuren.

Sommige uitzendbureaus bieden hun consulenten tevens een bedrijfswagen als extralegaal voordeel, vooral aan zij die veel onderweg zijn voor zakelijke doeleinden.

Het behalen van bepaalde targets of het leveren van uitzonderlijke resultaten leidt ten slotte ook regelmatig in het toekennen van bonussen en incentives om de uitzendconsulent te belonen voor zijn/haar prestaties.

Vergelijk je loon met dat van anderen: Check via het Jobat Salariskompas
Gemiddelde brutosalaris van een uitzendconsulent
3.000 /maand
Minimum €2.500
Maximum €4.500
Mogelijke extralegale voordelen:
  • Maaltijdcheques
  • Hospitalisatieverzekering
  • Groepsverzekering
  • Flexibele werkuren
  • Bedrijfswagen
  • Bonus/commissie