Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 743

Volgende

Heb jij ook flexibele uren?

Flexibele uren
De meerderheid van de Belgische bedienden heeft flexibele uren. Een kader dat onder meer glijdende werkuren en telewerk toelaat.

Belgen lopen hiermee licht voor in Europa. Tegenover 57 procent van de Belgische bedienden heeft gemiddeld 53 procent van de Europese bedienden flexibele uren. Dat blijkt uit onderzoek van HR-adviseur SD Worx, in samenwerking met softwarebedrijf Protime. Zij vroegen zowat 5.500 bedienden uit tien Europese landen naar hun werktijd.

Flexibel(er) werken: 9 juridische mogelijkheden

Wie is het meest flexibel?

Landen die het flexibelst omgaan met werkuren zijn Finland en Duitsland (59 procent), in Spanje is dat het minst (41 procent). “We zien dat flexibiliteit een belangrijk gegeven is om werknemers aan te trekken en te behouden”, stelt Cathy Geerts, Chief HR Officer bij SD Worx. “Werknemers zijn meer dan ooit op zoek naar vrijheid om werk en leven zelf in te delen, en zo hun work-life balance te verbeteren.”

Vier op de tien Belgen geven ook aan hun mail te checken na de werkuren. In Noorwegen loopt dit zelfs op tot 56 procent, een contrast met Duitsland waar slechts drie op de tien bedienden na de uren sporadisch bezig zijn met werkgerelateerde telefoons of e-mails.

Is jouw werk-privéleven in balans? Doe de test!

(William Visterin)

11 mei 2022

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook