Racewagen bouwen als eindwerk

Hannes Vertommen leerde zijn werkgever Atlas Copco kennen via de hogeschool waar hij studeerde. Het Zweedse bedrijf, gespecialiseerd in compressortechnieken, sponsorde ook de racewagen die hij samen met enkele medestudenten bouwde voor de 'Formula Student'.

14 november 2014

Delen

Atlas Copco racewagen
"We moesten om ter snelst accelereren en er was een endurance race.” (Hannes Vertommen, projectleider Atlas Copco)

Vijf jaar geleden besloten Hannes Vertommen en enkele van zijn medestudenten elektromechanica aan de De Nayer Hogeschool uit Sint-Katelijne-Waver een bijzonder eindwerk af te leveren. "We wilden deelnemen aan de 'Formula Student', een internationale competitie voor zelfgebouwde racewagens."

Hannes en zijn vrienden knutselden een racewagen in mekaar, stelden hem voor op events, gaven uitleg over het design en de prestaties van de wagen en bouwden een business case rond het in productie brengen van hun racemachine.

racewagen Atlas Copco
Ze namen uiteindelijk niet zelf deel aan de 'Formula Student' omdat hun wagen niet op tijd klaar was. Maar het afstudeerteam dat hen een jaar later opvolgde, maakte het werk af en nam wel deel aan de race.

Aan de slag bij sponsor

Allemaal heel leuk, maar 'fun' was het niet het enige wat de jonge ingenieur overhield aan zijn studentikoze raceavontuur. "Een van onze sponsors was Atlas Copco, een bedrijf dat ik al kende van jobbeurzen bij ons op school en omdat ik er zelf niet ver vandaan woonde."

Hannes leerde Atlas Copco kennen als een bedrijf dat veel investeert in technologie en waar een familiale en losse sfeer hangt. Net als enkele van zijn teamleden kon hij er na zijn studies aan de slag. Hij werkt nu vier jaar als projectleider bij de Zweedse specialist in compressortechnieken. "Vanaf januari start ik in een nieuwe job, als service specialist. Ik zal collega's ondersteunen met technische kennis, problemen oplossen, garantiegevallen behandelen en klanten helpen die vragen hebben over onze producten."

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.