VDAB komt uit zijn ‘kot’

Wie zijn carrière fout start, draagt daar jarenlang de gevolgen van. Om die reden maakt VDAB werk van jongerenbegeleiding op maat. “Binnen de vier maanden moet iedereen een eerste werkervaring op zak hebben”, zegt VDAB-topman Fons Leroy.

25 september 2014

Delen

Fons Leroy
“Jongeren kennen ons wel, maar weten niet wat we doen. Daar komt verandering in.” (Fons Leroy, VDAB)

Eén op de vijf Vlaamse niet-werkende werkzoekenden (NWWZ) is jonger dan 25 jaar. In totaal gaat het om meer dan 50.000 tieners en twintigers. Een ‘verloren generatie’ wil Fons Leroy die niet noemen. “In onze regio is er echt nog wel perspectief voor deze groep.”

Het perspectief waar u over spreekt, moet ook van VDAB komen. Een onderzoek van TNS Dimarso uit 2013 zegt dat jongeren uw organisatie amper kennen.

“Ze kennen ons wel, maar weten niet waar we voor staan en wat we te bieden hebben. Jarenlang hebben we ons vooral voorgesteld als de organisatie waar schoolverlaters zich moeten inschrijven als ze op zoek gaan naar een job. Jongeren willen weten wat VDAB verder voor hen kan doen.”

En wat kan u voor iemand doen die pas van school komt?

“Dat hebben we aan de jongeren zelf gevraagd. Zij zijn in de eerste plaats op zoek naar een vertrouwenspersoon. Dat heeft me verrast. In tijden van digitalisering en sociale media dacht ik dat jongeren ook zo met werk zouden omspringen. Dat doen ze ook, maar pas in een tweede fase. Eerst willen ze een bekend gezicht zien dat hen begeleidt bij hun eerste passen op de arbeidsmarkt. Die adviserende rol moeten we meer uitspelen.”

Hoe denkt u het vertrouwen van die nieuwe VDAB-klanten te winnen?

“Door hen zo snel mogelijk in contact te brengen met VDAB. Dat betekent dat we jongeren veel sneller dan nu moeten uitnodigen voor een persoonlijk gesprek waarin de meerwaarde van onze diensten aan bod komen. We moeten meer uit ons ‘kot’ komen, wat we trouwens al doen. VDAB gaat naar jeugdhuizen, scholen en is aanwezig op festivals om haar merk en dienstverlening bekend te maken.”

VDAB Bootcamp op Woosha 2014 VDAB Bootcamp op Dranouter 2014 

Denkt u dat jongeren veel belang hechten aan VDAB als merk, of aan de merken van de werkgevers waar ze willen werken?

“Zeker. Dat hebben we gemerkt toen we de Jobadvisor, een app om jobs te zoeken, hebben laten ontwikkelen door enkele hogeschoolstudenten. Tijdens het maken van die app bleken de studenten meer geïnteresseerd te zijn in alle jobs van de bedrijven die ze aantrekkelijk vinden dan in de verzameling van alle jobs die passen bij hun profiel. Ze willen ook meer informatie dan alleen de jobinhoud. Waar ligt het bedrijf? Zijn er restaurants in de buurt? Dat zegt veel over de rol die werk speelt in hun leven.”

Op voorwaarde dat ze werk vinden, wat voor een grote groep jongeren niet eenvoudig is.

“Voor schoolverlaters zonder diploma of met een diploma dat slecht in de markt ligt, is het vinden van een job niet evident. Om die reden maakt VDAB werk van de Europese aanbeveling om elke schoolverlater binnen de vier maanden een relevante werkervaring te geven. Dat kan een job zijn, maar ook een stageplaats of een extra opleiding.”

Vlaanderen telt jaarlijks zo’n 70.000 schoolverlaters. Dat is geen kleine opdracht.

“60 procent daarvan vindt binnen de vier maanden zelf een job. Wij focussen ons op de resterende 40 procent. We bekijken met werkgeversorganisaties hoe we meer stageplaatsen kunnen vrijmaken. Jongeren met een diploma dat weinig perspectief biedt, worden geheroriënteerd. Iemand die kantoor heeft gestudeerd, kan mogelijk perfect aan de slag in een callcenter.”

Wat doet u met een archeoloog die plots beseft dat hij beter ingenieur was geworden?

“Dat kan, maar dat betaalt VDAB uiteraard niet. Een nieuwe studie zou hij zelf moeten betalen. Wat wij kunnen doen, is samen met die archeoloog bekijken wat hij graag doet en kan. Zo begeleiden we elk jaar toch enkele honderden jongeren naar een andere beroepskeuze.”

Hoe wilt u dat jongeren en bij uitbreiding alle werkzoekenden de VDAB zien?

“Als een levensloopbaanpartner die mee de regisseur is van hun carrière. Langer werken lukt alleen als mensen hun competenties ten volle kunnen gebruiken. Maar dan moeten die wel in kaart gebracht worden. Mijn Loopbaan op vdab.be is daar een goed instrument voor. We nodigen iedereen uit, zowel werknemers als werkgevers, om samen het talent van iedereen zo goed mogelijk in beeld te brengen.”

(wv) - Foto: (kb) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.