A.S.Adventure leert store managers leiding geven

Een collega die wou vertrekken, maar dat liever niet besprak. De 29-jarige Sander Reumers stond meteen voor een grote uitdaging toen hij startte als store manager bij A.S.Adventure.

11 oktober 2014

Delen

Sander Reumers
“De persoon die wou vertrekken was vrij gesloten. Dan moet je het ijs durven breken” (Sander Reumers, A.S.Adventure)

Sander werkt sinds januari als store manager bij A.S.Adventure in het Hasseltse filiaal. Ervaring met leiding geven en drukke sites had hij al, uit vorige jobs. “Toch heb ik deze job in het begin wat onderschat. Ik weet nu dat het in de retail geen moment windstil is.”

Gelukkig voor Sander investeert A.S.Adventure veel in opleiding. “In mijn vorige job gebeurde leiding geven vanuit de buik. Hier word ik echt geholpen.”

Wantrouwen bij nieuwe baas

Sander is verantwoordelijk voor zeventien collega’s. Als leidinggevende zweert hij bij het maken van goede afspraken, vanaf dag één. Want hoe goed je het ook bedoelt, wantrouwen is er altijd bij een nieuwe baas, weet Sander.

“Het grote verschil is dat de ene collega dat sneller aan de kant schuift dan een ander. A.S.Adventure heeft dat goed opgevangen. Tijdens mijn eerste weken kreeg ik meteen een dag opleiding over coachen en leiding geven.”

Sander ontmoette andere store managers, deelde ervaringen en uitdagingen, speelde rollenspelen, kreeg cases voor de kiezen en ontdekte voor het eerst de psychologie achter leiding geven. “Nu weet ik beter wie ik tegenover me heb, en ik heb mezelf beter leren kennen.”

AS Adventure team Sander Reumers 

Moeite met delegeren

In het begin had Sander moeite met het delegeren van taken. “Ik wist niet wat ik aan wie kon toevertrouwen. Dankzij de opleiding die A.S.Adventure me gegeven heeft, durfde ik het aan om mensen fouten te laten maken. Ik liet hen zelf vertellen wat er misliep en stuurde bij.”

Sander denkt vaak na, zegt hij, ook op onbewaakte momenten, over zijn werk en zijn collega’s. “Hoe moet ik met die of die persoon omgaan? Dat zijn vragen waar ik tijd voor uittrek.”

Toen Sander startte bij A.S.Adventure wist hij, viavia, dat een collega van plan was om te vertrekken. “Maar daar werd nooit echt over gesproken. Die persoon was ook vrij gesloten. Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat je dan geduld moet hebben en het ijs moet durven breken. Vragen hoe het op het werk gaat, of thuis alles goed loopt, wat ze van hun job vinden, wat ze nog verwachten, … Mensen worden geen spraakwaterval, maar ze voelen zich wel beter. En daar gaat het om: als mensen zich goed voelen op het werk, volgen de motivatie en de resultaten vanzelf. Die collega is er trouwens nog altijd.”

(wv) – Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.