Souplounge: Comfortfood

Er is weinig eten dat zoveel huiselijkheid oproep als een kommetje soep. In de winter kan je je er lekker aan verwarmen, tijdens de zomer kan ze - in een al dan niet koude variant - verfrissing brengen. Niet verwonderlijk dus dat soepbars in trek zijn. Een van die hotspots is Souplounge in Gent.

4 november 2011

Delen

Souplounge in Gent
Souplounge
Zuivelbrugstraat 6
9000 Gent
09/223.62.03
www.souplounge.be

Score: 3,5 / 5

13:04:23

Langs kasseien die naar het Patershol leiden, duikt ineens een muur van glas op. De soepbar werd recent grondig verbouwd. Dat was nodig, want van een vorig bezoek herinner ik mij afgebladderde muren en een lichtjes afgeleefd interieur. Daar is nu niets meer van te merken. De snackbar oogt, net als haar cliënteel, fris en hip.

Op het menu staan ook broodjes en slaatjes, maar in een soepbar kom je in de eerste plaats, jawel, voor soep. Op een bord staat het aanbod van de dag. Zoals gewoonlijk is er keuze uit vier varianten, zoals gewoonlijk is daar tomatensoep bij. Ook de balletjes zijn trouwens nooit veraf. Naast de voorraden soep staat achter de toog namelijk steeds een assortiment aan garnituur zoals ook nog kaas.

13:09:02

Zelf laat ik me verleiden tot courgettesoep met croutons, in een mediumportie (3,50 euro). De jongedame achter de soeppotten schenkt een royale portie in. Bij de soep krijg je op je plateautje ook nog een wit en een bruin broodje en een appel. Met mijn buit neem ik achterin plaats. Daar heb ik uitzicht op de bonte etalage van de behangwinkel aan de overkant.

lunchen bij Souplounge in Gent lunchen bij Souplounge in Gent 

De soep zelf is gelukkig niet zo’n rommeltje als dat uitstalraam. Het beste van de courgette komt naar boven, al is het jammer dat de kok niet de moeite genomen heeft om de zaadjes uit de vrucht te snijden. Maar voor deze prijs is dat detailwerkje misschien iets te veel gevraagd. In het afkruiden is hij dan weer erg voorzichtig geweest. Geen nood, er staat peper en zout op tafel. Ik voeg nog een stevige scheut toe en lepel het consistente goedje vlotjes naar binnen. Want laat er geen twijfel over bestaan: deze soep is een volwaardige maaltijd. Met honger zal je hier niet naar buiten gaan.

Ook al niet door de broodjes en het appeltje dat je standaard op je dienblad mee krijgt. Een beetje schools misschien, maar het is wel leuk niet nog eens apart om brood te moeten vragen. Net als de croutons zijn de broodjes wel niet versgemaakt, maar smaken doen ze toch. Omdat ik na dat alles volgegeten ben, stop ik het appeltje in mijn tas. Zo heb ik nog iets om in de namiddag aan te knabbelen. Fijn is dat.

Waar?


Grotere kaart weergeven 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.