Fornostar: Oven boven

Bij Fornostar op de Brusselse Brandhoutkaai (Vismarkt) is de houtoven de ster van de keuken. In die oven worden de pizza’s gebakken waarvoor het etablissement bekend staat, maar Fornostar heeft nog heel wat meer troeven in handen.

4 november 2011

Delen

Fornostar
Fornostar
Brandhoutkaai 65
1000 Brussel
www.fornostar.be

Score: 4/5

Het interieur van de trendy pizzeria is op zichzelf al de moeite van een bezoekje waard. Fornostar werd dit jaar nog genomineerd voor de Commerce Design Brussels Award, een prijs die de inrichting van plaatselijke handelszaken in de verf moet zetten.

Vooral de hypermoderne en sfeervolle verlichting springt in het oog. Gasten zitten op stijlvolle lederen banken en de muren zijn bekleed met donker geluiddempend tapijt. De kleine, strakke tafeltjes staan geschikt rond een centrale toog vol glazen en flessen. De wijnvoorraad wordt uitgestald in een muurhoog rek van stalen buizen.

Fornostaff

Uitbater Jacques Vanderbeck begon aan zijn Fornostar-avontuur na een jarenlange carrière in verschillende Italiaanse zaken rond het Kasteleinsplein in Elsene. De pizza’s van Fornostar staan bekend als de beste die er in Brussel te krijgen zijn en om dat gerucht toch maar even te toetsen aan de werkelijkheid kies ik voor een klassieke quattro stagioni (14 euro). De dunne pizzabodem is lekker krokant - zij het iets te hard gebakken aan de rand - en ook de heerlijke mozzarella en verse groentjes maken dit tot een geslaagde pizza.

Lunch in Fornostar - BrusselLunch in Fornostar - Brussel

Pastaliefhebbers zijn bij Fornostar eveneens aan het goede adres. Op de kaart vind je onder andere mezzelune farcite con carne (gevulde halve maantjes) voor 19 euro en ravioli met ricotta en spinazie voor 18 euro.

Het opdienend personeel - ook ‘Fornostaff’ genoemd - is beleefd maar niet buitengewoon charmant. Na één keer nippen van een glaasje prosecco worden de glazen wijn al uitgeschonken en ik krijg een dessertkaart onder mijn neus geschoven terwijl ik nog een laatste hapje pizza verorber. Dat gaat iets te snel naar mijn zin, al kan zoiets op een drukke middag misschien mooi meegenomen zijn.

Lunch in Fornostar - Brussel

Op weekdagen kan je bij Fornostar lunchen aan 15 euro voor twee gangen. Het menu verandert dagelijks. Vandaag serveert Fornostar een omelet van parmezaan en witte truffelolie als voorgerecht, gevolgd door cordon bleu met pasta. Fornostar is op weekdagen geopend van 12u tot 14u30 en van 18u30 tot 23u. In het weekend is het restaurant enkel ’s avonds open. De wekelijkse sluitingsdag valt op maandag. Ook afhalen is mogelijk.

Waar?


Grotere kaart weergeven

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.