Bio Lounge: Snel binnen en buiten

Het is al leeg bij Bio Lounge wanneer ik er wat later op de middag binnenval voor een meeneemlunch. Milieu en gezondheid staan centraal in deze foodbar, die garandeert enkel milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken en hoofdzakelijk ingrediënten aan te bieden uit de biologische landbouw.

13 augustus 2011

Delen

Bio Lounge Brussel
Bio Lounge
Onderrichtsstraat 116/120
1000 Brussel
www.biolounge.be

Score: 2 / 5

Onbevreesd als ik ben voor de EHEC-bacterie schep ik een klein kartonnen doosje vol met lekkers uit de saladbar. Pastasalade met zongedroogde tomaatjes, couscous met komkommer en paprika, gemengde sla, geroosterde aubergine ... De keuze aan rauwkost is relatief beperkt, maar de meeste slaatjes worden ’s ochtends dan ook ter plaatse klaargemaakt.

Ben & Jerry’s

Daarnaast zijn er bij Bio Lounge ook wraps verkrijgbaar, net als soep en voorverpakte broodjes. Zoetekauwen hebben de keuze uit verschillende soorten taart, gebak en ijs van Ben & Jerry’s. Wie ook het dessert gezond wil houden kan opteren voor fruitsla. Een grote koeltoog staat dan weer vol met alternatieve en gezonde drankjes. Geen Coca-Cola of Fanta in de rekken hier, wel ‘Whole Earth Cola’ of ‘Organic Sparkling Lemonade’. Drankjes van Tao en Bionade zijn er in overvloed.

Weinig sfeer

De bediening aan de kassa is snel, vriendelijk en tweetalig. Ik betaal 7,65 euro: niet weinig voor een blikje limonade en een weliswaar lekker verse salademix (zonder brood) die mijn honger nauwelijks blijkt te stillen. Bij de lunch krijg ik een papieren tasje, twee servetten en wegwerpbestek van hout. Plastiek gebruikt Bio Lounge niet, maar daarmee is het afvalprobleem – dat onvermijdelijk lijkt samen te gaan met meeneemschotels – niet opgelost.

Bio Lounge Brussel Bio Lounge Brussel Bio Lounge Brussel

Wie zijn lunch meeneemt, betaalt minder dan wie graag ter plaatse wil eten. Ik voel echter weinig aandrang om te blijven hangen, want al is er duidelijk goed nagedacht over het concept, het wat onderkoelde interieur biedt weinig sfeer. Bio Lounge wil naar eigen zeggen een alternatief bieden voor mensen die ’s middags te weinig tijd hebben voor een uitgebreide lunch. Toegegeven: het gaat hier snel en je eet gezond. Daar staat tegenover dat je niet bepaald weinig betaalt voor wat je krijgt en dat de gezelligheid jammer genoeg ver te zoeken is. Snel binnen en weer buiten is dus de boodschap.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.