Kwart heeft spijt van studiekeuze

Een juiste studie kiezen blijkt voor vele jongeren vooral in crisistijd niet altijd even gemakkelijk. Uit een studie van het onderzoek- en adviesbureau Intelligence Group blijkt dat bijna een kwart van de starters zijn studiekeuze in twijfel trekt.

12 juli 2012

Delen

studiekeuze

In opdracht van het Nederlandse uitzendbureau StudentenWerk deed Intelligence Group een arbeidsmarktonderzoek bij 928 hoogopgeleide afstudeerders en pas afgestudeerden. In dat onderzoek werd nagegaan welke verwachtingen afgestudeerden hebben van de arbeidsmarkt.

Liever een andere studie

Uit de studie blijkt dat bijna 73% van de ondervraagden denkt dat de crisis nog een tijdje zal aanhouden of zelfs nog erger zal worden. Ongeveer een kwart (23%) schat zijn kansen op de arbeidsmarkt met de huidige studieachtergrond laag in. Achteraf bekeken hadden de ondervraagde respondenten naar eigen zeggen liever voor een andere studie gekozen.

Toch verwacht bijna twee derde een job te vinden die in lijn ligt van zijn of haar studie of opleidingsniveau. Ongeveer 60% van de ondervraagden is wel bereid om bij de eerste fulltime job onder het eigen niveau te werken en 59% vindt een lager loon niet erg, als dit wil zeggen dat het om een baan gaat die bij de studie past.

(nm) – Bron: VDAB 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.