'Kunnen verder studeren, dat is pas geluk hebben'

Het zevende jaar kantoor. Verder is Vanessa Van Borm niet geraakt in haar studies. Toch heeft ze zich een plaats weten te veroveren in de IT-sector, een branche die traditioneel op universitairen mikt. Vanessa is hoofd van het support center bij GFI, een softwarebedrijf in Heverlee. Ze geeft leiding aan drie medewerkers, waarvan er één hoger geschoold is dan Vanessa zelf. "Ik vreesde voor een conflict, maar dat viel allemaal goed mee."

24 december 2008

Delen

Familiale redenen dwongen Vanessa op jonge leeftijd een job te zoeken. Een teleurstelling want verder studeren is altijd een van haar dromen geweest. "Ik heb de kans niet gekregen. Dus heb ik het maar zonder diploma geprobeerd."

Geen dag zonder werk

Die zoektocht verliep zonder veel hindernissen. Na een stage van zes maanden bij een bank kreeg ze een jobaanbieding van een IT-bedrijf dat voor die bank outsourcing deed. Ze bleef nog zeven jaar. Haar volgende werkgever was GFI, waar ze al anderhalf jaar gelukkig is.

"Eigenlijk heb ik nog geen dag zonder werk gezeten. Ik had dat niet verwacht, zeker niet met mijn beroepsdiploma." Zeggen dat ze geluk heeft gehad, vindt Vanessa overdreven. "Kunnen verder studeren, dat is geluk hebben." Maar dat ze tijdens haar zoektocht naar werk enige meeval heeft gehad, steekt ze niet onder stoelen of banken.

Toch kent ze ook de nadelen van het gebrek aan een diploma. "Toen ik bij de bank solliciteerde voor een interne functie kreeg ik te horen dat ik daar niet het juiste diploma voor had, ook al werkte ik daar toen al vijf jaar." Zou ze nog een diploma willen halen? "Ik ben nog aan het studeren om enkele softwarecertificaten op mijn cv te kunnen plaatsen. Want soms mis ik het toch, zo'n diploma."

bulletsBedrijven willen hooggeschoolden voor prestige  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.