'Je carrière maak je niet in het jeugdwerk'

Voor Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet (sp.a) is de jeugdsector een ideale springplank naar het bedrijfsleven. “Het is niet de plaats waar mensen hun carrière gaan maken.” Toch mag een en ander wat professioneler, zeker op managmentniveau.”

12 maart 2010

Delen

Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet (sp.a)
"Er is nood aan professionalisering", aldus Vlaams minister van Jeugd Pascal Smet (sp.a)

De socioculturele sector, waaronder jeugdwerk valt, groeit. Tussen 2003 en 2008 zijn er 20 procent werknemers bijgekomen.

Er zijn ook opnieuw meer kinderen, dus dat is een goede zaak. Ik vind het heel positief dat mensen als vrijwilliger of als professional - die vaak als vrijwilliger in het beroep beland zijn - geïnteresseerd zijn in jeugdwerk. Ons land heeft een jeugdsector die goed werkt. Daarin zijn we uniek binnen Europa. Hopelijk slaat dat tijdens het Europees voorzitterschap (België is vanaf 1 juli 2010 voorzitter van de Raad van de EU, red.) over naar andere landen.

Meer dan 8 op de 10 binnen de sector is vrijwilliger. Zou het niet beter zijn als er meer betaalde jobs zouden bijkomen?

Dat er zoveel vrijwilligers zijn, hoeft geen probleem te zijn. Dat jonge mensen zich belangeloos inzetten voor andere jongeren is toch iets om blij mee te zijn? Ook dat we dat nog altijd kunnen waarmaken, is hoopvol voor de toekomst. Niet alles moet verloond worden, niet alles moet in geld uitgedrukt worden. Bovendien is vrijwilligerswerk een manier om competenties op te doen die niet in een diploma worden uitgedrukt. Dat is een uitstekende weg om ervaring op te doen. je ziet ook vaak dat mensen die in het jeugdwerk actief zijn geweest goed presteren wanneer zijn professioneel bij een organisatie aan de slag zijn.

U ziet jeugdwerk als een springplank. Maar een kwart van wie de socioculturele sector verlaat, belandt in de werkloosheid.

Daarom ook wil ik ook samen met mijn collega van Werk (de N-VA’er Philippe Muyters, red.) bekijken of we de competenties die in het jeugdwerk worden opgedaan op een of andere manier kunnen valideren en certifiëren. Misschien met het systeem van Eerder Verworven Competenties (EVC’s)? Er is al het initiatief ‘Oscar’ dat competenties die jongeren en volwassenen verwerven in het socioculturele veld benoemt en waardeert (ontworpen door het Steunpunt Jeugd en Socius, red.). Maar we moeten ook als overheid bekijken welke stappen we hierin kunnen zetten.

Is meer professionalisering voor u dan niet aan de orde?

Ik sluit niet uit dat er hier en daar meer professionalisering moet kunnen komen. Het is soms nog wat trial and error in de opvolging van medewerkers. Er speelt ook veel emotionaliteit mee in jeugdwerk. Op zich is daar niets mis mee, maar je moet dat wel professioneel kunnen aanpakken. Wat meer professionalisering zou niet slecht zijn, zeker op het vlak van management. Anderzijds doen medewerkers binnen deze sector net managementervaring op door het te doen.

Maar je moet oppassen dat je niet naar een systeem verglijdt waarin àlles door professionals en volgens bepaalde routines gedaan wordt. De sterkte van jeugdwerk is net dat er voortdurend nieuwe mensen binnenstromen. Zij brengen er een tijdje van hun loopbaan door en schuiven dan door naar ander werk. De jeugdsector zelf pleit ook niet voor een doorgedreven professionalisering, maar wil de spontaniteit van dat vrijwilligerschap behouden.

Er is inderdaad nogal wat verloop. Er is een instroom van 26 procent op jaarbasis, maar de uitstroom bedraagt 23 procent.

Er werken nu eenmaal veel jongeren in het jeugdwerk. Veel circulatie is daardoor onvermijdelijk. Dat is inherent aan het werk. Natuurlijk heb je continuïteit nodig. In bepaalde functies merk je ook dat mensen langer blijven. Tegelijk moet je de vinger aan de pols houden. Eén à twee jaar blijven, is natuurlijk een heel korte periode, maar tien jaar is toch al lang voor de jeugdsector. Dan is het tijd om naar iets anders door te groeien.

Als gevolg van die uitstroom is er een duidelijke ontgroening, en vergrijzing, merkbaar in het de sector. Zorgwekkend?

We moeten dat in het oog houden. Voor mij is jeugdwerk niet de plaats waar mensen hun carrière gaan maken. Je kan moeilijk jeugdwerk doen - en nu overdrijf ik een beetje - met allemaal 55-plussers. Dat zou raar zijn. Het is ook belangrijk dat we het jeugdwerk meer in kaart brengen. We hebben daar weinig cijfermateriaal over.

Moet er aan de arbeidsvoorwaarden gesleuteld worden om de sector aantrekkelijker te maken voor jongeren?

De arbeidsvoorwaarden zijn niet de meest ideale. Dat klopt. Er wordt vaak een grote flexibiliteit verwacht. Mensen die in dit werk stappen, kennen de sector meestal al als vrijwillige en weten dat ook. Als ze trouwen en kinderen krijgen, gaan ze vaak op zoek naar een ander type job. De doorgroeimogelijkheden zijn soms beperkt, de scheiding werk-privé wordt niet altijd strikt getrokken en de loonvoorwaarden zijn minder dan in veel andere sectoren. Dat ontken ik niet. Maar desondanks zijn er nog altijd veel jongeren die jeugdwerk willen doen.

(ks) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.