Havenbedrijven tonen jobs tijdens 'Haven Gent Loopt'

Tijdens de tweede editie van Haven Gent Loopt passeren er heel wat spectaculaire bedrijfsterreinen onder de voeten van de lopers die kiezen voor de 5, 10 of 21 kilometer. Geen toeval, want dit keer vroegen de havenbedrijven zelf om in de kijker te staan. Wat valt er op zondag 19 april allemaal te ontdekken?

16 april 2015

Delen

"Haven Gent Loopt is uitgegroeid tot een teambuildingevent." (Geert Gysel, vzw Gent Loopt)

Na het succes van de eerste Havenloop vorig jaar waren zowel Volvo als Honda vragende partij om de loopwedstrijd over hun bedrijfsterreinen te laten trekken.

"Het parcours door Volvo werd niet alleen opengesteld voor de 21 kilometer maar ook voor de 5 en 10 kilometer-lopers", vertelt Geert Gysel, voorzitter van de vzw Gent Loopt. "We lopen bij Volvo Car meer dan een kilometer lang door de assemblagehal en de lasfabriek. Het parcours gaat ook door het Europese distributiecentrum van Honda waar alles klaar staat voor verscheping. Veel mooier dan vorig jaar en veel dichter bij de autoproductie. Dit wordt een veel intensievere kennismaking dan toen we enkel over de parking van Honda mochten lopen. Maar er is nog meer, want het haventerrein rond het Sifferdok dat de lopers aandoen is heel gevarieerd. Een van de meest spectaculaire sites is Van Heygen Recycling, gespecialiseerd in scheepsafbraak: een echte mastodont in de verwerking van oud metaal. Daar lopen we echt tussen de tientallen meters schroothopen van scheeps- en autowrakken en tussen de grijpkranen."

Jobs op een drafje

Veel havenbedrijven zijn sinds vorig jaar vragende partij geworden om deel uit te mogen maken van het parcours. "Uiteindelijk laten we maar een heel klein deel van die gigantische haven zien, dus moesten we een enkelen onder hen zelfs teleurstellen. Je hebt personeelsverantwoordelijken die tijdens de Havenloop specifiek uitpakken met hun openstaande jobs", zegt Geert Gysel.

Andere bedrijven, zoals Bouchard, laten zich tijdens de wedstrijd dan weer graag zien via catering of door goodies uit te delen. Of door prijzen te sponsoren. En de collega’s zelf lopen massaal mee: er zijn voltallige bedrijfsteams ingeschreven. In het totaal zijn groepsdeelnames goed voor vele honderden inschrijvingen: er zijn uitschieters tot groepen van 150 personeelsleden die meelopen.

Bij Volvo Car zelf trekken veel werknemers de loopschoenen aan, maar ook Arcelor ontbreekt natuurlijk niet op het appèl en er zijn ook heel wat deelnemers uit het Brusselse. "Naarmate de bekendheid groeit, wordt Haven Gent loopt steeds meer een teambuildingevenement. Het leuke in de Gentse haven is alvast de prima verstandhouding met het Havenbedrijf", aldus de organisator.

(wv) – Meer info: www.havengentloopt.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.