En de werkgever van het jaar is ...

Bij het starten van het nieuwe jaar komt er ook een werkgever van het jaar uit de bus. Bij het zien van hun kantoren, zouden wij er misschien ook wel eens willen gaan co-worken...

29 augustus 2016

Delen

Glassdoor looft jaarlijks de Employees’ Choice Awards uit. Dat is de prijs voor werkgever van het jaar, gekozen door werknemers. Hun nominaties vallen op de plekken waar werknemers het liefste aan de slag zouden willen gaan.

Vorige genomineerden

Voor 2015 viel die keuze op Google. Het jaar ervoor, 2014, werd er gekozen voor Bain & Company, gevolgd door Twitter, LinkedIn en Facebook.

Al deze bedrijven staan ook nu weer in de top 50, maar pronken niet op de eerste plaats. Google staat nog op een 8ste plaats, LinkedIn op de 6de plek en Facebook op nummer 5. Twitter daalt zelfs naar een 26ste plaats, net onder Apple die op de 25ste plaats staat genoteerd (dat is lager dan de Church of Jesus Christ of Latter Day Saints, trouwens).

Employees’ Choice Awards 2016

Op één, de ultieme topwerkgever voor dit jaar, staat Airbnb. Vreemd misschien voor een bedrijf waarvan het recht op bestaan in veel landen nog regelmatig wordt betwist. Airbnb is namelijk een website waar mensen kamers, appartementen, huizen of andere huisvesting op kunnen zetten om te verhuren. Iets dat het vooral voor reizigers gemakkelijk moet maken om voor een schappelijke prijs en snel een (uniek) verblijf te boeken. Een doorn in het oog van immomakelaars, hotels en de overheid als het aankomt op huurregels.

Het bedrijf is dan misschien wel controversieel doch dat belet hen niet om de beste werkgever te zijn voor hun werknemers. Glassdoor riep hen dan ook uit tot Werkgever van het Jaar 2016. Hiermee laten ze alle grote Noord-Amerikaanse en Europese multinationals (en opkomende start-ups) achter zich.

Wat werknemers er zo goed aan vinden?

Werknemers konden op Glassdoor hun mening zetten over hun werkgever en het bedrijf reviewen.

Hieruit blijkt dat werknemers bij Airbnb vooral blij zijn met de (extralegale) voordelen die hun werkgever aanbiedt. Zo voorziet Airbnb 3 gezonde maaltijden per dag en krijgen hun werknemers reischeques. Werknemers voelen zich ook gewaardeerd en voelen zich goed tussen al hun andere getalenteerde, slimme en toffe collega’s. Ze weten de (open) bedrijfscultuur dan ook te waarderen.

Geen verrassing. Er wordt door Airbnb sterk geïnvesteerd in een goede atmosfeer, een goede werk-privébalans en doordat het bedrijf nog volop aan het uitbreiden is, zijn er veel (groei)mogelijkheden én is er ruimte voor innovatie. Ze trekken dan ook de meest gemotiveerde kandidaten aan en selecteren zowel op talent als persoonlijkheid.

Benieuwd naar de Airbnb-kantoren en –hoofdkwartier?

Inside Airbnb 

 

Het hoofdkantoor in Californië

Het kantoor in Oregon

Het kantoor in Dublin

In welk kantoor zou jij je het meeste thuis / op het werk voelen?

(sjv) – Bron : Glassdoor.com / Bizjournals.com / Wired.com / Dezeen.com / Manners.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.