Eerste Blue Towers-jobbeurs smaakt naar meer

Eind april vond het allereerste jobevent van de Gentse Blue Towers plaats, de glazen kantoortorens naast de Ghelamco-arena bij de R4 en de Ringvaart.

10 mei 2016

Delen

Blue Towers-jobbeurs: veel kandidaten, nog meer jobs

De ‘bewoners’ van de torens, Partena Ziekenfonds, Hulp in Huis en Kinderopvang, Attentia, Vio HR en Brico Plan-it, vormen samen de Blue Towers Community en hebben maar liefst honderd vacatures in de aanbieding voor arbeiders en bedienden, zowel voor starters als voor ervaren profielen.

“Een community werkt samen”, zegt talent officer Ann Passchier van Partena. “Dit jobevent was er alvast één voorbeeld van. Ons gezamenlijk jobaanbod is heel divers. IT’ers, hr-medewerkers, analisten, bedrijfsartsen, poetshulpen, kinderbegeleiders, winkelmedewerkers, operatoren: ze staan allemaal op de vacaturelijst van de Blue Towers Community.”

Bedrijvenhub

De opkomst was groter dan verwacht. Van kandidaten voor huishoudhulp via dienstencheques, tot bedienden, hr-medewerkers en managers. Maar ook ná deze jobdag zien ze kandidaat-medewerkers graag komen. Sommige profielen, zoals arbeidsgeneesheer bij Attentia, raken sowieso niet gemakkelijk ingevuld. Smakelijk was de jobdag anders wel: Albert Heijn heeft een vestiging in de Ghelamco-arena en sponsorde de hapjes en de drankjes. “De Ghelamco-site is in de wijde regio vooral bekend van de gelijknamige arena en de Buffalo’s, maar begint nu een echte bedrijvenhub te worden”, benadrukt Ann Passchier.

Op de bedrijfssite verhogen heel wat diensten het comfort voor de werknemers: een (doe-het-zelf) supermarkt, crèche en strijkdrop (allebei van Partena), horeca, sport en ontspanningsmogelijkheden. De betrekkelijk filevrije locatie van de Blue Towers als werkomgeving is ook een troef. Vlot op je werk raken wordt er verzekerd door de nieuwe op- en afrit van de R4 die er sinds vorig jaar ligt. De Lijn zorgt sinds kort voor een extra buslijn van en naar Gent Zuid. Bovendien zijn de Blue Towers ook gemakkelijk bereikbaar met de fiets. 30 procent van de werknemers komt nu al werken met de (elektrische) fiets langs de nieuw aangelegde fietsroutes rond de R4 en langs de Schelde.

Traditie

De partners zijn van plan om van het Blue Towers-jobevent een jaarlijkse traditie te maken. “Nu was onze jobbeurs nog kleinschalig, maar we hopen dit elk jaar te kunnen herhalen met telkens nog meer deelnemende bedrijven. We kunnen trouwens al rekenen op de steun van de Stad Gent - schepen van Werk Rudy Coddens kwam ook langs - en de VDAB om de aankondiging en ons vacature-aanbod te verspreiden”, klinkt het.

(wdh) - http://bluetowerscommunity.be/  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.