Doe jij mee aan Movember?

Het is november, dus jongens, heren, mannen … begin maar te sparen. Met dat ‘sparen’ bedoelen we uiteraard bovenliphaar, want zoals elk jaar start de Movembercampagne dan. Mannen laten hun snor staan om steun te betuigen en de gezondheid van de man in de kijker te zetten.

10 november 2015

Delen

Movember
Geef de gezondheid van de man een nieuw gezicht door je in te schrijven op Movember.com. Begin op 1 november gladgeschoren en laat je snor 30 dagen staan.

Net zoals vorige jaren daagt de Movember Foundation mannen uit om tijdens de maand Movember (voorheen bekend als november) hun snor te laten groeien om zo meer bewustzijn te creëren rond de gezondheid van de man.

Hoe werkt het?

Op 1 november beginnen mannen gladgeschoren aan hun dag, waarna ze 30 dagen hun snor laten groeien. De bedoeling is om je in te schrijven op Movember.com. Tijdens deze maand probeert de organisatie om mensen op een ludieke manier bewust te maken over de gezondheid van mannen en hier geld voor op te halen. Zo gaat er een deel van de opbrengsten naar research naar prostaatkanker en teelbalkanker.

Hiervoor rekenen ze op het engagement van hun Mo Bros en Mo Sistas.

Mo Bro & Mo Sista

Een Mo Bro is iemand die helpt om de gezondheidsproblemen van mannen in de spotlight te plaatsen door zelf een snor te laten groeien. De Mo Bro zegt met zijn snor dat hij openstaat voor conversaties over dit zware onderwerp en dat hij de campagne steunt. Hij zal ook zelf actief proberen om de bewustmakingscampagne door te laten dringen bij anderen, geld inzamelen en de conversatie gaande houden.

Mo Sistas zijn vrouwen die wel van een man met een snor houden en die mee de bewustmakingscampagne steunen en geld inzamelen.

Hoe betrek je de werkvloer?

Laat je niet afschrikken door rare blikken, gebruik deze als conversatiestarters. Dus nadat je je hebt ingeschreven voor Movember, kan je je collega’s gewoon bij de goede zaak betrekken. Gebruik je enthousiasme om een Movemberteam op poten te zetten en overtuig hen om zich ook in te schrijven.

Zamel samen met je bedrijf geld in. Vele bedrijven sponsoren werknemers die deelnemen aan wedlopen of fietstochten voor het goede doel. Wel, laat hen nu je snor sponsoren. Je kan ook het verhaal van jouw team delen op je Mo Space en zo donaties verzamelen. Sommige bedrijven zijn misschien bereid om je ingezamelde geld te verdubbelen? Pols eens bij je bedrijf hoever zij in hun steunbetuiging willen gaan.

Ben je helemaal overtuigd van je boodschap en wil je dat aan iedereen laten weten? Gebruik dan je interne communicatiesysteem (intranet, interne mail, kantoorprikbord …) om je plannen en de campagne te verspreiden. Ook op Facebook of tijdens lunchpauzes en koffiebreaks kan je de conversatie gaande houden en je ervaringen delen.

Voor wie er echt voor wil gaan en de Mo fun wil overbrengen op de collega’s, kan een Mo evenement misschien wel dat extra beetje feest brengen. Organiseer een leuk evenement om de boodschap te verspreiden en doe dat in Movemberstijl. Verkleed je in de stijl van je snor (retro, macho, porno …), bak snorkoekjes of maak er andere creatieve voedingswaren mee, nodig een kapper uit om collega’s een scheerbeurt te geven ...

De regels

  1. Geef de gezondheid van de man een nieuw gezicht door je in te schrijven op Movember.com 
  2. Begin op 1 november gladgeschoren en laat je snor 30 dagen staan.
  3. Niet sjoemelen! Geen baarden, geen sikjes, geen nepsnorren (behalve misschien voor de vrouwen?)
  4. Gebruik de kracht van de snor om gesprekken over de gezondheid van de man te starten en om fondsen voor prostaat- en teelbalkanker te werven.
  5. Elke Mo Bro dient zich ten allen tijde als een ware heer te gedragen.

En jij? Doe jij mee?

(sjv) – Bron : movember.com / oonafashion 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.