Destructieve job: vernieler van gsm's

We hebben allemaal wel ervaring – al dan niet intentioneel – met het tegen de grond kegelen van een gsm en/of andere technologie-onvriendelijke situaties. En kijk, nu kan je daar blijkbaar je job van maken!

6 augustus 2015

Delen

Ben je onhandig? Heb je problemen om je woede te onderdrukken? Dat zijn vanaf nu misschien dingen die je op je cv kan zetten. Hou je van technologie, maar ook van het kapot maken ervan? Dan heeft TigerMobiles.com de perfecte functie voor jou.

De site, die allerlei gsm’s en smartphones met elkaar vergelijkt, wil iemand aanwerven om te testen hoe gemakkelijk een bepaalde gsm kapot gaat. De telefoons moeten getest worden in verschillende situaties om het weerstandsniveau te kunnen weergeven. “Nachtjes doordoen in het uitgaansleven, trektochten door landelijk gebied, duiktesten in bad … niets wordt uitgesloten,” zegt Brandon Ackroyd, hoofd van customer insight, die liefst nog extremere situaties ziet uitgetest worden. “Dit is waarschijnlijk de meest ongewone functie die we hebben gecreëerd, maar het is ook één van de meest belangrijke.”

De functiebeschrijving?

“We zijn de saaie telefoonreviews beu, dus gaan we op zoek naar iets anders, en iets meer explosief. Mogelijk ook met vuur. Maakt niet uit. We zijn niet dwaas genoeg om dit zelf uit te proberen, dus zoeken we een testpersoon (geen teamleden, sorry) die het in onze plaats kan komen doen. Het is waarschijnlijk niet eens zo gevaarlijk (al komt het woord “destructie” wel in de functietitel voor, dus…).”

De ideale kandidaat moet van mobiele technologie houden en kan best al een lange geschiedenis van vernietigend gedrag, vooral op het gebied van mobiele telefoons, voorleggen. Extra punten voor kandidaten die een klein land hebben weten plat te leggen, iets van beton hebben weten te vernietigen, of een originele Nokia kapot hebben kunnen krijgen.

Het helpt als je een actieve outdoor hobby hebt of veel tijd buitenshuis doorbrengt, zodat je kan testen of de gsm in kwestie een val van een berg overleeft of een rondje in een mosh pit. Kandidaten die wel een biertje of twee (of vijftien?) lusten, worden zeer geapprecieerd.

Een goede kennis van de Engelse taal (gesproken en geschreven) en goede organisatorische vaardigheden zijn een must. Net zoals ervaring met MS Word en andere tekstverwerkende programma’s. Een deel van de job is immers om reviews te schrijven en ervaringen te noteren bij de foto’s. Er moest iets van ‘administratie’ aan vasthangen natuurlijk.

Verloning

De gekozen kandidaat krijgt als beloning een all-in nachtje uit (alle kosten voor de rekening van het bedrijf!) per smartphone die ze testen. Drinken tijdens de werkuren wordt sowieso aangemoedigd.

Een lucratieve job! De werkdruk bedraagt tussen de 6 à 10 smartphones per jaar, met flexibele werkuren, de mogelijkheid om van eender waar (binnen het Verenigd Koninkrijk) te werken, en je krijgt een bedrijfsgsm (die je niet kapot mag maken), waarmee je foto’s en notities kan nemen. De te reviewen telefoons krijg je ook gratis en kunnen teruggestuurd worden naar het bedrijf, liefst in stukjes, maar wel zonder bloed of andere lichaamssappen.

De financiële verloning: 42.777 euro (ofwel 36.500 pond) per jaar!

Solliciteren

Geïnteresseerd? Dan reageer je best zo snel mogelijk, want de openstaande functie zal gesloten worden, zodra er genoeg kandidaten zijn. Een diploma is niet per se nodig ... Studenten zijn ook welkom.

(sjv) – Bron: Tigermobiles.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.