Uit het dagboek van Stefanie (101 kg)

Beroep: bediende, voornamelijk computerwerk Zwaarste gewicht: 101 kg voor 1,56 m (BMI = 43). Momenteel: na maagoperatie 13 kg afgevallen, dus 88 kg (BMI = 36)

24 december 2008

Delen

"Op een dag vind je de job van je leven, en dan . blijken al je collega's mannen te zijn! Oudere, charmante mannen, met kalende kruintjes en vooruitstekende buiken. Lieve en geestige mannen, met veel moppen en leuke anekdotes. En zonder uitzondering: liefhebbers van vrouwelijk schoon. Niks aan de hand zou je denken; ik ben al van straat en een man zo oud als mijn vader wil ik toch niet verleiden. Fout dus, buiten de vrouwelijke psyche gerekend! Als een collegaatje voor de honderdste keer bejubeld wordt om haar strakke poep, komt er onzichtbare stoom uit mijn oren. Dat mooie korte rokje van een ander dametje, ik heb zin om er reepjes van te knippen en ze door het venster te gooien. De reepjesrok welteverstaan, niet het dametje.

Wat is het toch in een vrouw, wat drijft haar ertoe om zo graag de mooiste te willen zijn? De onophoudelijke stroom van commentaren over de borsten en billen van werkelijk alle vrouwen op ons verdiep brengt mij danig van mijn stuk. Langzaam ga ik twijfelen aan mijn eigen principe - schoonheid zit binnenin. Is het dan werkelijk zo belangrijk? Denken mannen werkelijk maar alleen aan dat? En als mooi zijn gelijk staat met geliefd en populair zijn, wat betekent dat dan voor de dikkerdjes en/of lelijke eendjes? Doe ik mijn werk nu minder goed omdat ik dik ben? Horen de klanten aan de telefoon hoeveel kilo ik weeg? Ik word er onzeker en verdrietig van.

Het valt blijkbaar op want collega's spreken mij er over aan. Dat kikkert me niet op, integendeel. Om moppen te vertellen ben ik goed genoeg, maar om een complimentje te krijgen niet dus. De zondagnamiddag bedenk ik al welke kleren ik op maandag aan moet. Waarmee zie ik er het minst afschuwelijk uit? Dit kan zo niet langer, ik ben niet meer de vrolijke Stefanie die ik was. Het rinkelende alarm in mij bereikt een oorverdovend hoogtepunt. Ik ga diezelfde avond nog langs bij de huisarts."

(Stefanie is een schuilnaam, red.)     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.