CTG biedt als eerste ‘Expert’-trainingen aan voor softwaretesters

De lat voor softwaretesters wordt alsmaar hoger gelegd. IT-dienstenleverancier CTG biedt daarom als eerste in ons land een training aan op het ‘Expert-niveau.

26 september 2014

Delen

software tester
”Zonder certificaat blijven veel deuren gesloten.” (Michaël Pilaeten, testcoach CTG)

Software-testers zijn ICT’ers die zowel IT-software als hardware uittesten. Net als in vele andere beroepen wordt hun takenpakket alsmaar veeleisender. De vraag naar testers met een goede opleiding neemt daarom toe.

Zoektocht naar hogere profielen

Een goed opgeleide tester beschikt op zijn minst over een certificaat op Advanced-niveau. Die certificaten worden uitgereikt door de International Software Testing Qualifications Board (ISTQB), een internationale non-profitorganisatie die softwaretests wil professionaliseren.

CTG verwacht dat Belgische bedrijven hun softwaretesters steeds vaker zullen zoeken in de lagelonenlanden, de generieke profielen toch. De zoektocht naar hogere profielen zal volgens het IT-bedrijf op de lokale markt gebeuren.

Maar dan moeten die profielen wel te vinden zijn. Om die reden biedt CTG als eerste in ons land een training aan voor softwaretesters op Expert-niveau.

Zes weekends studeren

“Zonder certificaat blijven veel deuren gesloten. Onze verwachting is dat het Expert-certificaat de norm zal worden voor testers in een leidinggevende of sturende rol”, zegt Michaël Pilaeten, testcoach en trainingscoördinator bij CTG.

De doelgroep van de Expert-training zijn testmanagers met minstens zes jaar ervaring. “De cursus is een pak zwaarder dan die op Advanced-niveau. Je hebt zeker een zestal weekends nodig om de materie in te studeren.”

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.