BouwKan hielp al 1.700 mensen aan een job

De voorbije jaren heeft BouwKan – een samenwerking tussen de bouwsector, West-Vlaamse steden en de VDAB – de brug geslagen tussen werkzoekenden en West-Vlaamse bouwbedrijven. Met 1.700 werkzoekenden die zo aan de slag konden, spreekt de sector van een succesverhaal.

27 februari 2015

Delen

“Sinds vorig jaar zijn we met BouwKan nu over de hele provincie actief.” (Tatjana Samaey, regioverantwoordelijke FVB West-Vlaanderen)

In mei 2006 waren er heel wat openstaande jobaanbiedingen in de bouwsector, terwijl er tegelijk veel werkzoekenden waren. "De bouwbedrijven uit de regio Kortrijk vroegen zich af waarom die werkzoekenden hen blijkbaar niet vonden," zegt Tatjana Samaey, regiomanager FVB (Fonds voor de Vakopleiding in de Bouwnijverheid) West-Vlaanderen.

"Toen hebben wij samengezeten met de stad Kortrijk en de VDAB, om te zien wat wij als sector zelf konden doen om die kloof te dichten. Want hoewel men in de Werkwinkels heel goede consultenten heeft, kent men er niet altijd de finesses van de bouwnijverheid. Als FVB, stevig ingebed in de sector, kennen wij de behoeften beter. Onze ‘werkgevers’ zijn immers de bouwbedrijven zelf en de drie vakbonden van de sector. De stad Kortrijk en de VDAB gaven groen licht om een project op te zetten om werkzoekenden aan het werk te helpen, en dat werd dan BouwKan."

Jobs creëren

BouwKan bleek vanaf het begin een succes. "Zowel de werkzoekende als de werkgever krijgt te maken met één ‘gezicht’ vanaf het initiële contact in de Werkwinkel tot en met de eerste maanden van tewerkstelling," zegt Tatjana Samaey. "En zelfs al zijn er op dat moment geen concrete jobaanbiedingen, dan nog is het contact gelegd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in de bouwsector jobaanbiedingen niet altijd stipt worden doorgegeven aan de VDAB, en vaak slechts mondeling worden gecommuniceerd. Dat is een werkpunt voor BouwKan in de toekomst."

BouwKan pluist voor de werkgevers ook uit wat de meest interessante tewerkstellingsmaatregelen zijn, om jobs te creëren en werkzoekenden aan het werk te helpen. "Doordat BouwKan werkt vanuit het FVB kunnen we ook alles wat de sector ter beschikking heeft aan opleidingen in het kader van levenslang leren, meteen aanbieden."

Duurzame tewerkstelling

In 2007 sprong, naast Kortrijk, ook de stad Roeselare op de kar van BouwKan. "Dat was logisch, want 50 procent van de West-Vlaamse bouwbedrijven ligt op de as Kortrijk-Roeselare,” zegt Tatjana Samaey. “De jaren nadien heeft de VDAB deze manier van werken over heel Vlaanderen geïntroduceerd, en werd per provincie een budget voorzien. Wat West-Vlaanderen betreft, zijn vorig jaar ook Oostende en de hele Westhoek – Veurne, Ieper, Diksmuide, Poperinge - in het project gestapt, waardoor we met BouwKan eenzelfde dienstverlening over heel de provincie kunnen aanbieden."

Na negen jaar spreekt FVB van een groot succes. "Via BouwKan zijn van mei 2006 tot en met december 2014 in totaal 1.735 werkzoekenden aan de slag gegaan bij een bouwbedrijf: 726 in Kortrijk en 560 in Roeselare. Van alle begeleide werkzoekenden, slaagt 79 procent erin om een duurzame job te vinden," zegt Tatjana Samaey. "Als we terugkeren tot de periode 2010-2011 zien we dat van de ‘eerste-generatie-BouwKanners’ nog altijd ongeveer 50 procent als arbeider in de bouw werkt. We mogen dus gerust spreken van duurzame tewerkstelling."

BouwKan werd in het leven geroepen in een periode dat de bouwsector groeide en bloeide. Nu kijkt hij tegen een crisis en een krimpende tewerkstelling aan. "In het begin kon iedereen die dat wilde, werk vinden in de bouwsector. Nu is het een grotere uitdaging om mensen te informeren en tewerkstellingskansen te creëren. Maar momenteel lukt het nog wel," zegt Tatjana Samaey. "Werkzoekenden die om de een of andere reden hun ontslag kregen en in aanmerking komen voor een baan in de bouwsector, kunnen we relatief vlot weer aan het werk krijgen. Als zij geen basiskennis bouw hebben – omdat ze bijvoorbeeld eerder als elektricien of mechanicus aan de slag waren – kan daaraan verholpen worden door allerlei ondersteunende VDAB-maatregelen, zoals beroepsverkennende stages en individuele beroepsopleidingen. Wanneer dat voor bedrijven niet voldoende is, kunnen ze nog altijd een meer diepgaande VDAB-opleiding volgen. Als je eerlijk en open bent naar bouwbedrijven over de competenties van de kandidaten, staan zij zeker open voor een opleiding op de werkvloer, zelfs in een economisch moeilijke periode. Want die perfecte witte merel, met twintig jaar ervaring die zelfstandig kan werken, is haast niet te vinden. Zelfs in een krimpende arbeidsmarkt hebben bouwbedrijven nog altijd bepaalde knelpuntprofielen nodig. Een groep waar wij nu heel sterk op inspelen, zijn schoolverlaters. Al op de scholen informeren wij leerlingen bouw, hout, schilder, sanitair-cv en bouwplaatsmachines, zodat zij die dat willen, meteen in de bouwsector aan de slag kunnen."

Lokale verankering

Het succes van BouwKan heeft ertoe geleid dat de financiële steun vanuit de lokale besturen momenteel niet meer noodzakelijk is om het project te laten voortduren. "In het begin was dat wel zo, nu heeft de VDAB haar budget op Vlaams niveau herverdeeld over de provincies, waardoor wij een groter stuk ervan krijgen," zegt Tatjana Samaey. "Ook de bouwsector zelf investeert in het project, zodat ik twee mensen voltijds als toeleidingsadviseur op BouwKan kan zetten. Maar dat betekent allemaal niet dat de steden geen waardevolle partners meer zijn; de samenwerking blijft bestaan en gelukkig maar. ‘Werk’ is op vele vlakken immers een lokaal verhaal."

(jd) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.