Betafence heeft ambitie om nog sterkere wereldleider te worden

CVC Capital Partners, een van ’s werelds grootste private equity-fondsen, heeft de meerderheid van de aandelen in Betafence verworven. Betafence, met een fabriek in Zwevegem, is wereldmarktleider in afsluitingen, toegangscontrole en detectie.

5 december 2014

Delen

“Deze transactie ondersteunt de versnelde groeistrategie van het bedrijf.” (Michele Volpi, CEO Betafence)

Dat CVC Capital Partners de aandelen van Gilde Buy Out Partners heeft gekocht,een ander private equity-fonds, is nieuws voor de financiële markten, de aandeelhouders en mensen die interesse hebben in kapitaalstructuren.

Belangrijker is dat het, volgens de bedrijfsleiding, goed nieuws is voor Betafence en het personeel. “Deze transactie ondersteunt de versnelde groeistrategie van het bedrijf”, laat CEO Michele Volpi verstaan. “De financiële overeenkomst is er een op aandeelhoudersniveau en heeft geen impact op onze activiteiten of onze personeelsleden.” Geen negatieve impact in elk geval. Het huidige managementteam blijft aan de slag, net als alle werknemers. Betafence heeft trouwens de voorbije tijd al enkele herstructureringen doorgevoerd, zowel in Zwevegem als in buitenlandse vestigingen, om het bedrijf beter te wapenen voor de toekomst.

‘West-Vlaamse’ wereldspeler

Betafence maakt omheiningen en is producent van toegangscontrole- en detectiesystemen. Zo leverde het onder meer omheiningen aan verscheidene Olympische Spelen en EK’s voetbal. Tot 2005 was het bedrijf een deel van het Zwevegemse staaldraadbedrijf Bekaert, onder de naam Bekaert Fencing. In 2005 verkocht Bekaert de divisie aan het Nederlandse private equity-bedrijf Gilde Buy Out Partners, dat op zijn beurt 44 procent van de aandelen doorverkocht aan CVC Capital Partners.

Betafence omheiding
Betafence is uitgegroeid tot een multinational, die 1.500 mensen tewerkstelt in al zijn vestigingen, waaronder acht productie-eenheden. In ons land heeft het bedrijf een productie-eenheid in Zwevegem – waar zowat 400 mensen werken – en uiteraard zijn hoofdkwartier, dat gevestigd is in Gent. Verder zijn er nog productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Polen, Zuid-Afrika, Turkije en de Verenigde Staten. In de VS ging Betafence in 2008 een joint venture aan met het Texaanse Payne Fencing Ennis. Dit jaar nam het nog zijn Amerikaanse sectorgenoot SecureUSA over.

Groeivooruitzichten

Volgens Steven Buyse, Senior Managing Director van CVC, was de tijd rijp om zo goed als alle aandelen van Betafence te verwerven; de resterende aandelen blijven in handen van het management. “De jongste jaren heeft Betafence grote marktaandelen veroverd in het segment van strenge beveiligingsafsluitingen. Op dat vlak is het bedrijf nu al wereldleider, en er zijn nog sterke groeivooruitzichten.” “Samen met een partner als CVC kunnen wij vol vertrouwen verder werken aan het uitbouwen van dit bedrijf tot wereldspeler”, beaamt CEO Michele Volpi.

(jd)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.