Baas wil dat je altijd bereikbaar bent

Zestig procent van de ondernemers verwacht dat je als werknemer bereikbaar bent in je vrije tijd. Een gsm en laptop van de zaak moeten dat garanderen.

19 augustus 2010

Delen

altijd en overal bereikbaar

Onderzoek van BusinessCompleet.nl en Telfort onder 632 ondernemers heeft uitgewezen dat je maar beter beschikbaar kan zijn buiten de werkuren. Een kwart van de respondenten vindt het vanzelfsprekend dat werknemers 7 dagen per week paraat staan. 8 procent is van mening dat ze je zelfs in de vakantie moeten kunnen bereiken.

Strikte eisen

40 procent van de bedrijven stelt zowel een gsm als een laptop ter beschikking van haar personeel. Op die manier hopen ze de bereikbaarheid van hun medewerkers te controleren. Maar bedrijven stellen wel strikte eisen aan het privé-gebruik van de mobiele telefoon. 40 procent kan ermee leven dat je de gsm gebruikt voor privé-telefoontjes, maar stelt wel een limiet. Bij zowat 30 procent van de bedrijven is privégebruik volledig verboden.

Het onderzoek wees ook nog uit dat 80 procent van de ondernemers zeer veel belang hecht aan de bereikbaarheid van hun personeel.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.