6,9% wordt dagelijks gepest op het werk

Pestgedrag manifesteert zich niet enkel op schoolpleinen, maar ook op de werkvloer! De cijfers liegen er niet om, pesten onder collega’s is een ernstig probleem. Maar wat kan je als bedrijf tegen dit probleem doen?

17 februari 2015

Delen

Groep Idewe kwam aanzetten met enkele frappante cijfers in verband met pesten op het werk. In samenwerking met de KU Leuven probeerden ze ongewenst gedrag in verschillende Vlaamse organisaties in kaart brengen.

Frequentie

Zo kwamen ze tot de conclusie dat:

  • 6,9% van de Vlaamse werknemers dagelijks het slachtoffer is van pestgedrag
  • 12,6% wekelijks last heeft van ongewenst gedrag
  • 13,8% maandelijks met pesterijen geconfronteerd wordt

Oorzaak

Maar ze wisten niet alleen de uitkomst van het pestgedrag op te tekenen, ook de oorzaak probeerden ze nauwkeuriger te meten. Hieruit bleek dat de directe werkomgeving er voor een groot stuk tussen zit.

Zo zouden stressvolle werkomgevingen een zeer vruchtbare broedplaats zijn voor pestgedrag. Ook werkplekken die onzekerheid in de hand werken, bleken in veel gevallen een oorzaak te zijn:

  • Zo weet 28,5% van de slachtoffers van dagelijkse pesterijen niet wat nu eigenlijk hun rol is binnen de organisatie
  • 13,6% is onzeker over de toekomst van zijn of haar job
  • 7,5% krijgt op het werk met tegenstrijdige vragen te maken

Op zich niet verwonderlijk dat werknemers die net in dergelijke stresserende omgeving werken ook gevoeliger zijn voor pesterijen. Stress werkt vermoeiend en put de werknemers uit, waardoor ze een gemakkelijker doelwit worden. Ze hebben vaak de energie niet meer om zich nog te verdedigen tegen negatief gedrag.

Uiteraard wakkert niet alleen de werkomgeving het pestgedrag aan. Er zijn ook persoonlijke factoren die werknemers kwetsbaarder maken: overgevoeligheid, weinig tot geen sociale vaardigheden, een gebrek aan zelfvertrouwen …

Wat kan je eraan doen?

Uit het onderzoek blijkt dat een aangename werkomgeving solidariteit aanmoedigt. Werknemers voelen zich meer geapprecieerd en gesteund door hun team, waardoor er minder pesterijen voorvallen. Er is minder nood aan geroddel en beledigingen worden achterwege gelaten in een rustige omgeving waar iedereen ontspannen kan werken en waar collegialiteit wordt aangemoedigd. 80,2% van de ondervraagde werknemers die nooit pestgedrag hadden ervaren, voelden regelmatig de onvoorwaardelijke steun van hun team.

Wat de persoonlijke factoren betreft, is het dus belangrijk om niet enkel op de omgeving te focussen, maar ook op de individuele behoeftes.

Groep Idewe en KU Leuven slaan daarom de handen in elkaar om een e-learning tool te ontwikkelen die beide factoren - bedrijfsniveau én individueel niveau - in kaart brengt. De tool kan pesterijen uiteraard niet wegfilteren uit het bedrijfsleven, maar leert werknemers wel om beter om te gaan met stress. Hierdoor worden werknemers weer weerbaarder tegen pestgedrag op de werkvloer.

(sjv) – Bron : HRsquare.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.