1 op 5 heeft succes dankzij Facebook

Een op de vijf Nederlanders is via zijn contacten op sociale netwerksites al aan een baan, nieuwe klanten, een huis of een lief geraakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse telecombedrijf KPN.

11 september 2018

Delen

Facebook

Meer dan een derde van de Nederlanders maakt dagelijks gebruik van sociale media, 42 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen. Het gaat in de eerste plaats om netwerksites als Facebook, LinkedIn, Hyves of Twitter.

Privé en zakelijk

Een op vijf gebruikt sociale media zowel voor privé- als voor zakelijke doeleinden. Op een online sociaal netwerk heeft men gemiddeld 139 contacten. Daarvan zegt men een derde ook ‘echt’ te kennen.

KPN leidt uit het onderzoek af dat mensen succesvoller zijn naarmate ze actiever zijn op online sociale netwerksites. Een optimaal online sociaal netwerk moet volgens KPN voldoen aan vier kernkwaliteiten: betrouwbaarheid, snelheid, bereik en capaciteit.

Op basis van het onderzoek maakt men een onderscheid tussen verschillende soorten gebruikers. Zo spreekt men over een ‘initiator’, een ‘criticus’, een ‘volger’ of een ‘toeschouwer’.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.