1 op 5 heeft succes dankzij Facebook

Facebook

Like Jobat.be op Facebook en ontvang elke dag een handige tip op je Wall.

Een op de vijf Nederlanders is via zijn contacten op sociale netwerksites al aan een baan, nieuwe klanten, een huis of een lief geraakt. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse telecombedrijf KPN.

Meer dan een derde van de Nederlanders maakt dagelijks gebruik van sociale media, 42 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen. Het gaat in de eerste plaats om netwerksites als Facebook, LinkedIn, Hyves of Twitter.

Privé en zakelijk

Een op vijf gebruikt sociale media zowel voor privé- als voor zakelijke doeleinden. Op een online sociaal netwerk heeft men gemiddeld 139 contacten. Daarvan zegt men een derde ook ‘echt’ te kennen.

KPN leidt uit het onderzoek af dat mensen succesvoller zijn naarmate ze actiever zijn op online sociale netwerksites. Een optimaal online sociaal netwerk moet volgens KPN voldoen aan vier kernkwaliteiten: betrouwbaarheid, snelheid, bereik en capaciteit.

Op basis van het onderzoek maakt men een onderscheid tussen verschillende soorten gebruikers. Zo spreekt men over een ‘initiator’, een ‘criticus’, een ‘volger’ of een ‘toeschouwer’.

(mo) 

Meer info over Waar vind ik jobs? , Carrière , Sociale media

04/01/2012