Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 548

Volgende

Zorggroep Eclips: net iets meer tijd voor de bewoners

Begin deze maand kwam de Zorggroep Eclips – Sint-Vincentius in het nieuws met online psychologische hulpverlening. Een innovatief project van een non-profitgroep in thuiszorg, thuisverpleging en woonzorgcentra die volop uitbreidt in de Denderstreek, het Pajottenland en Brussel. Met tientallen nieuwe jobaanbiedingen als gewenste bijwerking.
Eigentijdse woonzorg op maat tussen Denderstreek en Brussel.

“We zijn volop aan het diversifiëren”, vertelt algemeen directeur David Larmuseau, tevens OCMW-voorzitter van Geraardsbergen.

“We zijn een jonge, niet-commerciële groep – onze bestuurders zijn vrijwilligers. De zorggroep is ontstaan rond Woon & Zorgcentrum Sint-Vincentius in Aaigem. Met een breed zorgaanbod zijn we complementair met de ziekenhuizen in de regio. Maar we bieden ook ondersteunende diensten aan. Daarom kijken we niet alleen uit naar verpleeg- en zorgkundigen, ergotherapeuten en thuisverpleegkundigen, maar ook naar koks en schoonmaakpersoneel. Vanaf 1 juli bieden we poetshulp aan via dienstencheques in de regio Sint-Pieters-Leeuw. Vandaag hebben we daar een tiental vacatures voor. Maar onze core business is ouderenzorg, revalidatie en herstel en ondersteuning in thuissituaties via thuisverpleging.”

Zorg zonder druk

“We willen er een alternatief bieden voor commerciële woonzorgcentra”, zegt Larmuseau.

“Onze campus Eureka in Evere is een WZC van 158 bedden, een kortverblijf van 10 en een herstelverblijf van 35 bedden. Via target costing, samenwerking met zorg-vzw’s waarmee we de keuken delen of op logistiek en administratief vlak samenwerken, beperken we de kosten. Onze winst gaat niet naar aandeelhouders, maar komt de bewoners ten goede. Daardoor liggen de dagprijzen lager dan gemiddeld, en dat past precies in ons streven naar betaalbare, kwalitatieve en toegankelijke zorg. Om doelgerichter te werken, mikken we op specialisatie en concentratie. Elk centrum heeft een eigen zorgaanbod. Op 1 augustus starten we in Brussel naast ons centrum NAH met een centrum voor jongdementie. We proberen ons telkens te specialiseren en samen te werken met het onderwijs, andere zorgverleners en andere zorginstellingen. We tekenen altijd individuele zorgtrajecten uit voor onze bewoners, Daarom zoeken we hooggekwalificeerd personeel. Het afgelopen jaar alleen al hebben we 120 mensen aangeworven. Thuisverpleegkundigen en verpleegkundigen binnen onze herstelverblijven kunnen meteen aan de slag. Ons personeel is onze wissel op de toekomst, we creëren eigenlijk voortdurend nieuwe jobmogelijkheden. De manier van verlonen is dezelfde in de hele groep met een heleboel extralegale voordelen als groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, internetvergoeding, … óók voor het schoonmaakpersoneel. Onze thuisverplegers beschikken over een auto, gsm en internetverbinding en natuurlijk alle nodige back-up. En omdat winst maken niet voorop staat, zien we presteren niet als ‘snel werken’, maar wel als kwaliteit met een menselijke touch bieden”, besluit David Larmuseau.

(wv) – Meer info: www.zorggroepeclips.be 

Zorggroep Eclips
In Zuid-Oost-Vlaanderen is de Zorggroep Eclips actief met woonzorgcentra in Aaigem, een herstelcentrum in Burst, centra voor thuisverpleging in de ruime regio Erpe-Mere, Geraardsbergen en Ninove, dagverzorgingscentra in Burst en Geraardsbergen, assistentiewoningen, relaxatiecentra, ... Ook het Pajottenland en vooral Brussel-Stad zijn actieterreinen waar we vandaag op zes locaties actief zijn.” 12 juni 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook