Yasmine: Dierenarts

Zangeres Yasmine is een echte dierenliefhebster. Ze geniet van de verhalen die haar dierenarts vertelt.

22 oktober 2012

Delen

Yasmine
"Een kater die gecastreerd wordt, dat is intrigerend om te zien" (Yasmine, zangeres)

We hadden een hondje thuis. Toen dat veel te jong stierf, op zevenjarige leeftijd, was heel het gezin daar ondersteboven van. Ik zwoer toen, in mijn kinderlijke naïviteit, dat ik ervoor zou zorgen dat dieren niet langer vroegtijdig de geest zouden laten. Mocht ik die wens later hard hebben willen maken, zou ik opgezien hebben tegen de studies. De universiteit schrok me af. Drie jaar hogeschool leek me al meer dan genoeg.

Als ik op tv een veearts bezig zie die koeien en schapen verzorgt, trekt me dat nog altijd aan. Een heel hard, maar sociaal beroep. Je komt bij heel wat mensen over de vloer. Ik geniet altijd van de verhalen die onze dierenarts Bart zo sappig kan vertellen. Zelfs als hij over de pis-kak-kots-toestanden uitweidt, spreekt daar een ongelooflijke dierenliefde uit. Als iemand geen raad weet met een nest kuikens of een gezonde hond kwijt wil, kan hij het niet laten die dieren mee te nemen en te bekijken of hij ze ergens kan plaatsen. In dat idealisme kan ik me heel erg vinden.

Kinderboerderij

Ik assisteer Bart heel graag. En als ik hem mag geloven, doe ik dat niet slecht. Wordt een van onze huisdieren geopereerd, dan blijf ik toekijken. Een kater die gecastreerd wordt bijvoorbeeld: dat is intrigerend om te zien, hoor. Tien jaar geleden heb ik een tijdje vrijwilligerswerk in een kinderboerderij gedaan. Na een druk weekend van optredens was het bijzonder ontspannend om varkens te voeren, kalfjes te soigneren en met een tractor rond te rijden.

Dieren brengen mij in evenwicht. Ik zou me geen huishouden zonder huisdier kunnen inbeelden. Momenteel hebben we een hond, een kat en goudvissen in de tuinvijver. Mocht ik meer ruimte hebben, zou ik er nog schapen, kippen en liefst van al een koe bij nemen. Bij mensen die een afkeer hebben van beesten heb ik altijd een bizar gevoel. Ik vertrouw die om een of andere reden niet zo snel.

(pvd)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?