Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 547

Volgende

Wie wordt ‘Nurse of the Year’?

Ken je een geweldige verpleegkundige? Of ben je er zelf eentje? Dan kun je je nog tot 15 oktober kandidaat stellen voor ‘Nurse of the Year’. Ook gezocht: het verpleegteam van het jaar én de afgestudeerde van het jaar.
De uitreiking van de ‘Nurse of the Year’ vorig jaar.

Voor het tweede jaar op rij vindt het evenement rond ‘Nurse of the Year’ plaats. “Met dit initiatief willen we zowel de zorgsector als de job van verpleegkundige in de kijker zetten. En ook de positieve aspecten ervan belichten”, vertelt Celine Jacxens van Care Talents, een projectsourcing-, selectie- en uitzendkantoor dat zich specifiek richt op zorgprofielen.

Drie categorieën

Concreet omvat het initiatief een competitie en een awardshow. Daar maakt men niet alleen de ‘Nurse of the Year’ bekend, maar ook het Team en de Graduate van het jaar. "Je kunt jezelf of je verpleegteam inschrijven. Sommige zorginstellingen of scholen schrijven ook eigen mensen of teams in of motiveren hen om dat te doen”, aldus Céline Jacxens.

In elk van de drie categorieën worden er tien kandidaten geselecteerd voor een gesprek met de jury. “In die jury zitten diverse profielen die telkens een link hebben met het beroep: van ziekenhuisverpleegkunde, thuiszorg, bedrijfsverpleegkunde, ouderenzorg tot de zorgopleiding”, stelt Jacxens. De uiteindelijke slotshow, waar de winnaars bekend worden gemaakt, vindt plaats op 29 november in Gent.

Vorig jaar werden meer dan 300 verpleegkundigen genomineerd en meer dan 26.000 stemmen uitgebracht. De winnaars krijgen een award, een bedrag om te investeren in een opleiding of teamevent en een reischeque. Ze mogen een heel jaar de titel van ‘Nurse/Team/Graduate of the Year’ dragen.

Bedrijfswagen

Care Talents is initiatiefnemer van ‘Nurse of the Year’ en zetelt ook in de jury. “Maar om de neutraliteit te garanderen, is in die jury de hele zorgsector vertegenwoordigd”, aldus Céline Jacxens. Het bedrijf maakt deel uit van House of Talents, dat negen bedrijven omvat, elk met een eigen niche. Care Talents zelf telt 170 medewerkers, van wie de meeste op middellange projectbasis worden ingezet als verpleegkundige. Zij werken op vaste projectbasis voor Care Talents en kunnen volgens Jacxens rekenen op een bedrijfswagen.

(wv) - Meer info: www.nurseoftheyear.be 

6 oktober 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook