Loopbaanbegeleiding Vorige

1 van 115

Volgende

Wie kan loopbaanbegeleiding volgen?

Iedereen die al minstens 12 maanden jaar gewerkt heeft, komt in aanmerking. Je moet een arbeidscontract hebben bij een werkgever of zijn ingeschreven als zelfstandige. Loopbaandienstverlening is er zowel voor bedienden als arbeiders. Hou er wel rekening mee dat je slechts een keer om de zes jaar recht hebt op zo'n begeleiding.

9 september 2008

Delen

loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is niet enkel iets voor starters. Steeds meer hooggeschoolde dertigers zitten in de knoop met hun carrière. "Twijfelen over je job en je toekomst is typisch voor dertigers", zegt Erik Leenders, directeur bij loopbaanbegeleider Itinera. "Op die leeftijd heb je meestal een eerste werkervaring achter de rug en heb je ook al kennis gemaakt met de minder aangename kanten van het kantoorleven: problemen op het werk, spanningen met collega's ... Automatisch vraag je je dan af of je wel op de juiste plek zit."

"Vooral jonge vrouwen die op het punt staan een kind te krijgen, beginnen zich vragen te stellen", zegt Noëlla Ghysels, afgevaardigd bestuurder van het centrum voor loopbaandienstverlening Arabel. "Ze hebben aan hun carrière gewerkt en iets bereikt, maar worden plots overvallen door een dubbel gevoel omdat ze ambities hebben op twee fronten: thuis en op het werk.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?